Славия се изправя срещу колебливия Пирин в осминафинален мач за Купата на България. Срещата е с начален час 16:00 и ще може да бъде гледана пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и на страницата на Gong.bg.

„Белите“ влизат в срещата от турнира след много интересна серия в първенството, състояща се от три поредни равенства. И трите ремита бяха при резултат 1:1, а първото от тях беше именно срещу днешния им съперник отново на стадион в столичния квартал „Овча Купел“.

Миналата година Славия се представи силно в турнира за Купата на България, като стигна до полуфиналите на надпреварата. Там отборът отпадна от кърджалийския Арда след загуба с 0:1.

Благоевградчани пристигат в столицата четири дни след класическата загуба 0:3 на „Герена“ от Левски. Тимът от Югозападна България не се представя според очакванията от началото на първенството и към този момент се движи на последната 14-та позиция.

Дали турнирът за Купата ще предложи възможност за рестарт на сезона на „орлетата“ или пряк път към евротурнирите за най-стария столичен тим предстои да видим.