Литекс победи Пирин с 3:0 във финала за Купата на България и си осигури участие в европейските клубни турнири и през следващия сезон. „Оранжевите” запазиха трофея във витрината си, след като триумфираха и през миналата година и вече имат общо четири Купи на страната в историята си. На стадион „Георги Аспарухов” Пирин имаше повече фенове, но Литекс разполагаше с повече опит и класа в състава си. И докато миналата година ловчанлии стигнаха до труден успех с минималното 1:0, тази вечер имаха превъзходство почти през всичките 90 минути и надделя без толкова проблеми срещу младия тим от Благоевград.

Станимир Стоилов изненада с включването на Шандор като десен атакуващ полузащитник, като промени и защитата, като остави на пейката Александър Барт. Наставникът на Пирин Наджи Шенсой запази като скрит коз Драги Коцев и го пусна чак през второто полувреме, но отборът му вече изоставаше с 0:1.

С по две попадения в средата на първото и в средата на второто полувреме, Литекс си осигури спокойно победата, а един гол в края на Бибишков довърши Пирин. Момчетата на Станимир Стоилов бяха почти безгрешни в отбрана, а Радостин Кишишев диктуваше перфектно действията на целия състав в „оранжево”.

Уилфред Нифлор откри резултата в 20-та минута, когато центриране на Венков отляво бе свалено в наказателното поле за френския нападател, който от няколко метра нямаше проблеми да се разпише със силен плътен удар.

Пирин заигра много по-добре след почивката, като създаде няколко положения за изравняване на резултата, но на „орлетата” така и не им достигаше точност в завършващата фаза. Вместо да се стигне до 1:1, Литекс наказа грешките в отбрана на тръгналите напред благоевградчани и в 72-та минута на практика довърши работата си. Дока, изиграл един от силните си мачове за ловчанлии, увенча представянето си с попадение. Бибишков хитро изведе Дока очи в очи с вратаря на Пирин, и бразилецът технично направи 2:0 за "оранжевите”. В 86-та минута Крум Бибишков тотално пречупи отбора от Благоевград, като хладнокръвно изведен в предни позиции наказа Благой Макенджиев за крайното 3:0 в полза на Литекс.

За да защити трофея си от 2008 година, Литекс победи последователно Марица, Несебър и Миньор Перник, а накрая надделя повече от убедително над хита в тазгодишното издание на надпреварата Пирин Благоевград.