Изпълнителният директор на Пирин Малин Халачев заяви, че ръководството ще има грижата да вкара на стадион „Георги Аспарухов” всеки, който подкрепи отбора за мача срещу Литекс.

„Няма да оставим нашите привърженици без билети. Всеки, който желае да бъде в сектора на привържениците на Пирин, да заповяда”, каза Халачев.

По думите му, след като още първия ден бяха разграбени 3 000 билета, ръководството след преговори с шефа на ПФЛ Валентин Михов са осигурили още 1 000 билета, които в момента се раздават на посочените за това места - в клубния офис, Аква Парка, Спа-център „Хармония” и пред ГУМ.

Така ще бъде до утре преди организираното заминаване на автобусите с привърженици на Пирин до столицата. Возилата с феновете ще тръгват точно от 16:00 часа зад Драматичен театър „Никола Вапцаров” и пред Американския университет. Те ще бъдат придружени от полицейски ескорт и представители на ДАИ. В София колоната се поема от столичната полиция, която ще организира бързо пристигане до „Герена”.

Халачев остана доволен от назначението на Стефан Спасов за съдия на мача. Той се надява Спасов да се справи и с утрешния мач така, както направи това по време двубоя Левски - ЦСКА. Според Халачев на стадиона ще има много ръководни органи на БФС, така че едва ли реферът и неговите помощници ще се поддадат на някакви предразсъдъци и вярва, че ще си свършат работата. „Аз не искам да се свири 50 на 50, а това, което се случва на терена”, каза шефът на орлетата.