Жребият за купата на България първосигнално изпраща фаворитите за трофея Левски и Литекс на финала в турнира. И двата отбора обаче ще имат много коварни гостувания в полуфиналните си срещи.

В Благоевград Пирин по традиция играе силно и Левски ще бъде посрещнат на нож от „орлетата“. Да не забравяме, че в това издание на състезанието Пирин отстрани не друг, а шампиона ЦСКА, при това на „Армията“. Принципно тимът от Благоевград винаги се е представял успешно във втория по значимост турнир у нас и много от фаворитите са страдали срещу него през годините. Така че Левски да не очаква безпроблемен сблъсък срещу „зелените“.

Подобна е картинката и в другия полуфинал Миньор – Литекс на стадиона в Перник. Със сигурност в миньорския град също се играе изключително трудно и темпераментната местна публика ще надъха своите до краен предел. Наскоро двата отбора направиха 0:0 на неутралния терен в Мездра. А към аргументите за оспорван мач трябва да прибавим и факта, че перничани отстраниха един от силните отбори в България Черно море.

Проблем за аутсайдерите на книга Пирин и Миньор може да се окаже това, че все още не са спасили местата си в „А“ група и сега ще трябва да раздвояват усилията си. Но когато финалът е толкова близо, рискът си заслужава.