Швейцарските медии засипаха с похвали вратаря на Сервет – Жереми Фрик, за играта му срещу българския шампион Лудогорец в плейофите на Лига на конференциите. Стражът показа класа и успя да отрази всички опасни шансове на разградчани, които в крайна сметка приключиха участието си в Европа след загуба с 0:1 на „Хювефарма арена”.

„Сервет спечели с 1:0 гостуването си на Лудогорец в Разград и вече е в осминафиналите на Лига на конференциите. Победата обаче бе инициирана от противника. Гонсалвеш изведе Коня в 6-ата минута, който излезе сам срещу вратаря и реализира. Това бе най-добрият шанс за Сервет до самия край на мача, като те имаха едва удара към вратата на противника”, пише електронното издание на вестник Derbund.

„Вратарят на Сервет Фрик трябваше да спира Лудогорец и изравняването на резултата. Българите имаха няколко добри възможности след пробойни в отбраната на Сервет, но Фрик направи добри спасявания и бе един от основните играчи, благодарение, на които Сервет продължава напред”, се пише още в материала.