Собственикът на Пирин Благоевград Пол Белогур посочи целите на тима през новия сезон в efbet Лига. Британецът говори пред камерата на DIEMA SPORT за предаването „Домът на футбола“.

„Много съм щастлив, че съм в Пирин. Беше наистина тежка година, но ние успяхме. Радвам се за играчите, защото се трудиха много и постигнаха целта да се върнем в елита. Трябва да отдадем заслуженото и на треньорския щаб начело с Уорън Фийни, който свърши чудесна работа. Разбира се, промени начина, по който тя се вършеше“, заяви Белогур.

„Спечелиме подкрепата от хората в Благоевград и ми повярваха, че можем да направим нещо и успяхме. Ще ви кажа какво искам и очаквам от Пирин – победи, победи и само победи. Имаме 32 мача от първенството и нашата работа е да излезем на терена и да играем по най-добрия начин“, добави още той.

„Много е просто, колкото повече победи имаме, шансът да станем шампиони нараства. Можем ли да спечелим лигата? Абсолютно“, каза британецът.

„Вярвам в българските играчи и че тази страна може да създава таланти. Трябва да им се дава шанс. За нас е привилегия, че имаме футболисти с такива качества, които са от нашата школа. Нашият приоритет винаги ще бъде да даваме шанс на българските играчи. Ще направим каквото е нужно, за да продължим да се представяме добре и разбира се, феновете в Благоевград да са доволни, което е най-важното“, заяви Белогур.

„Ако можех да виждам в бъдещето, щях да ви кажа на кое място виждам Пирин, но не съм магьосник. Нашата цел е във всеки един мач да се представяме по най-добрия начин. Доволен съм от Уорън Фийни. Той въведе нова методика на тренировките в Пирин. Мисля, че тази година ще е успеем да направим Пирин организация, която се самофинансира и да не зависим само от спонсорите. Вярвам, че можем да изградим много таланти, които да продадем в други отбори“, добави още той.

„Гледам мачовете на тима и се наслаждавам на всеки един от тях. Това е едно от любимите ми неща. Всеки един от играчите ми е любим, защото играят като отбор и се надявам това да продължи. Ако сме силен колектив, ще дойдат и победите. Надявам се да изградим целия сезон. Това ще е нещо уникално. Надявам се феновете да идват на всеки един мач. Ако започнем да печелим пари, защо да не направим стадиона? Това е начинът клуба да става по-голям“, каза собственикът на Пирин.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.