Тежка санкция бе наложена от БФС на Станислав Манолев и неговия Пирин заради расистския скандал на мача с ЦСКА в последния кръг от efbet Лига. 
 
Бившият национал бе наказан за 5 срещи от Дисциплинарната комисия на БФС, а Пирин бе лишен от домакинство за един мач и глобен с 37 500 лева. Лишаването от домакинство обаче е заменено със забрана за игра пред публика. 
 
Манолев беше изгонен още преди почивката на двубоя с ЦСКА заради втори жълт картон, а след това обиди на расистка основа халфа на "червените" Амос Юга.
 
Ето и цялото решение на Дисциплинарната комисия на БФС:
 
"За действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата, на основание чл.37, ал.2, б. б от ДП /2021/2022/ ДК наказва Станислав Манолев – състезател на ФК „Пирин” Благоевград със спиране на състезателни права за 5 срещи, ФК „Пирин“ Благоевград с имуществена санкция в размер на 37 500 лева и лишаване от домакинство за  1 среща, като лишаването от домакинство се заменя със забрана за игра пред публика."

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.