Лично собственикът на Пирин Благоевград – Пол Белогур, е наредил от отбора да бъде освободен Николай Бодуров, пише „Мач Телеграф“. Бизнeсменът се е обидил от Щатите и е разпоредил да се приемат по-крайни и радикални мерки, за да се спре пропадането на отбора. Белогур е оставал крайно разочарован от загубата на „орлетата“ с 0:2 от аматьорския Чавдар Етрополе в турнира SESAME Купа на Българя.

Бившият национал е бил с последно предупреждение за освобождаване от отбора още след мача с Ботев Пловдив в Коматево (1:3) на 15 октомври. Тогава Белогур също е имал забележки към опитният бранител и към капитана Петър Занев. Бодуров обаче остана в тима, а клубът предприе треньорска смяна и на мястото на Красимир Петров бе назначен Христо Янев.

Генерална промяна на терена обаче не се забелязва, въпреки важната победа над пряк конкурент на дъното като Спаркат Варна на стадион „Христо Ботев“. Така в крайна сметка метлата засегна футболистите, като Бодуров е бил изрично споменат от Белогур като човек, който трябва да бъде изваден от състава.

start-photo.bg
70 снимки

Причината е, че той е оправдал очакванията не просто да покаже повече класа в центъра на защитата, но и да поведе съотборниците си към по-солидно представяне.

Въпросителни има и около бъдещето на Занев. Може да се окаже, че защитникът вече е изиграл последния си мач в кариерата. Бившият национал получи травма в главата след сблъсък с бразилеца Джовани от Локомотив Пловдив при домакинското равенство 0:0 и оттогава се възстановява. Той вече е коментирал със Станислав Манолев и Вили Елезов възможността да заеме пост в ръководството след Нова година.

Окончателно решение обаче все още няма и самият Занев ще вземе решение в следващите дни или седмици.