Вратарят на Пирин Благоевград Янко Георгиев пропуска последните два мача от есенния дял на първенството, както и тези за купата, и ще се завърне за началото на зимната подготовка, научи БТА от източник от клуба.

Той контузи коляното си по време на мача от 16-ия кръг на първенството на efbet Лига срещу Локомотив Пловдив, завършил 0:0. Тогава Георгиев беше заменен принудително още преди средата на първото полувреме, като съмненията паднаха за сериозна травма.

Той се подложи на ядрено-магнитен резонанс в благоевградската клиника Пулс. Прегледът показа частично разкъсана вътрешна връзка връзка. В момента контузеното място е обездвижено с шина.

45 снимки

За да се заздрави връзката, ще му бъдат поставяни периодично инжекции, което е по-добър вариант от евентуална операция. Така след около месец и половина или два, проблемът трябва да е отстранен. И титулярният вратар на "орлетата" ще стартира пълноценна зимна подготовка през януари.

До края на полусезона Пирин гостува на ЦСКА 1948 и приема Спартак Варна в първенството, а в турнира за Купата на страната ще гостува на Чавдар Етрополе в края на ноември.

Янко Георгиев кара своя втори сезон на стадион Христо Ботев в Благоевград. През настоящата кампания е изиграл 16 мача, в четири от които е запазил мрежата без гол. В кариерата си 34-годишният страж е носил екипите още на бургаските Черноморец и Нефтохимик, Царско село София, Ботев Пловдив и Септември София.

В срещата с Локомотив Пловдив пострада и опитният защитник Петър Занев, който е изписан от болницата и вече у дома си.