Представители на американската агенция "CRD Sport", водени от президента на Пирин Станислав Манолев и техническия директор Петър Занев се срещнаха в понеделник с кмета на Благоевград Илко Стоянов, за да заявят намерението си да поемат футболния клуб.

Гостите гарантирали, че агенцията е със стабилно финансово състояние и има възможности за пълната издръжка на "орлетата", както и за подобряване на базата и условията на работа. 

Основният преговарящ е адвокатът по спортно право Данило Монти, присъствал е и представителят на дружеството Ернан Банато - агентът, който представляваше Жорди Кайседо, докато еквадорецът бе в ЦСКА, пише struma.соm. Основните преговарящи са аржентинци.  

След разговора кметът Илко Стоянов е поискал предложението да бъде внесено писмено, за да бъде обсъдено с обществеността и общински съвет, и обяснил, че не може да взема еднолично такова важно решение.

Очаква се внасяне на предложението в най-кратки срокове, за да може общинските съветници да го обсъдят на предстоящата сесия на местния парламент. Това е първата среща на кмета с кандидат-инвеститорите и не са обсъждани детайли около евентуален договор.

Припомняме, че след като Пол Белогур се оттегли от Пирин общината стана собственик на клуба. 

Беше избрано и ново ръководство. Общинският съвет в Благоевград одобри кандидатурата на Кирил Стойков-Зози за изпълнителен директор на Пирин, който заедно със Станко Йовчев (б.р. - бивш футболист на ЦСКА) бяха избрани и за членове на съвета на директорите.

Стойков сменя Велислав Елезов. Йовчев пък застава на мястото на подали оставка Благой Грозданов. Управител на дружеството пък продължава да бъде Атанас Дафинов.

Промените, предприети по настояване на кмета Илко Стоянов, трябва да бъдат официализирани днес в Агенцията по вписванията.