Пирин успя да спечели важна победа с 2:1 срещу Хебър във футболната efbet Лига, но тимът от Благоевград може да даде сериозна жертва. Звездата на тима Чебраил Макрецкис е с травма в дясното коляно, за която има сериозни съмнения, че е доста тежка.  
 
В 90-ата минута резервата в тима на гостите Стилиян Тисовски влезе с огромна агресия в едно единоборство с латвиеца точно пред наказателното поле на "орлетата". Макрецкис остана да се превива на терена, наложи се да му бъде оказана и медицинска помощ. Той все пак остана в игра до последния съдийски сигнал, но след мача състоянието му притесни лагера на "орлетата".
 
Ето какво написаха от клуба в официалната страница на клуба във Фейсбук:
 
"Важната победа на Пирин над Хебър, освен голяма радост за нашия отбор, донесе и негативни новини. Двигателят на „орлетата“ Чебраил Макрецкис е със съмнение за тежка контузия. Латвиецът получи травма през второто полувреме, но въпреки сериозните болки, геройски доигра срещата! 
 
Утре Макрецкис ще мине ЯМР в София, който ще установи каква е контузията. Пирин е с теб, Габи!"
 
23-годишният латвиец, който е роден в Германия, прави страхотен сезон с Пирин и няколко отбора имат сериозен интерес към него - Левски, Ботев Пловдив, ЦСКА.