Отборите на Пирин Благоевград и Етър Велико Търново подновяват борбата в efbet Лига след паузата за националните отбори.

Двубоят е първи от днешната програма и стартира в 14:00 часа на стадион „Христо Ботев”. Срещата може да проследите на живо в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

След загубата от Левски с 1:2, Пирин подобри представянето си и няма загуба в четири поредни мача, при един успех и три последователни равенства. Отборът на украинския специалист Олександър Бабич не се повлия негативно и от отпадането в четвъртфиналите за Купата на страната, като е на 14-та позиция с 22 точки.

 Етър изигра няколко добри срещи след подновяването на кампанията, но играчите на Светослав Петров взеха само 1 от възможни 15 точки, и тя бе още в първия им мач срещу ЦСКА 1948, когато вкараха късен изравнителен гол от дузпа. Последваха загуби от Ботев Пд, Локомотив София, Локомотив Пд и Левски, които закотвят „болярите“ на последната позиция с едва десет точки, на четири от 15-ия Ботев Враца.