Отборът на ЦСКА се очаква да излезе вдъхновен срещу Пирин след успеха в дербито с Левски. „Червените“ посрещат „орлетата“ в мач от 29-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е от 20:15 часа на Националния стадион „Васил Левски“ и ще можете да го гледате по DIEMA SPORT и да следите минута по минута в Gong.bg.

Пирин вече създаде неприятности през този сезон на ЦСКА, след като „армейците“ трябваше да правят късен обрат като гост в Благоевград.

След успеха на Лудогорец в отложения мач от 8 кръг срещу ЦСКА 1948 (1:0) разликата между шампионите и „червените“ в челото на класирането вече е 9 точки, които са много трудни за преодоляване до края на сезона.

Гостите от Благоевград тази вечер ще трябва да се борят за запазването на елитния си статут, като това няма да е мачът, който ще реши бъдещето на "орлетата". Преди седмица те загубиха срещу Лудогорец у дома, въпреки бойко представяне, като се очаква, че и сега ще потърсят начин да се противопоставят на хората на Нестор Ел Маестро.

Очаква се Амос Юга да се завърне след изтърпяно наказание, като Мартин Стойчев, Иван Турцов и Християн Петров продължават да лекуват контузии. На разположение на треньора Нестор Ел Маестро ще бъдат Тобиас Хайнц и Юрген Матай.

За Пирин Андрей Йорданов е под въпрос за срещата заради контузия. От групата за срещата отпадат контузените Аймен Суда и Илиан Костов. В състава се завръща Александър Дюлгеров. 

Заради предварително споразумение от състава за тази среща отпада Асен Дончев, който е преотстъпен в Пирин именно от предстоящия ни съперник. В разширения състав освен Евгени Георгиев и Мартин Георгиев ще попадат юношите Костадин Маринополиев и Алекс Педински.

Любопитен факт е, че в последните четири гостувания Пирин няма загуба.