Пирин Благоевград приема Черно море в мач от деветия кръг efbet Лига. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ ще стартира в 17:30 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от сблъсъка в Благоевград.

През миналата седмица „орлетата“ отстраниха Банско за Купата на България, стигайки до обрат с 2:1. На 1/8-финалите тимът на Уорън Фийни ще се изправи срещу Славия.

Светослав Дяков отбеляза личен юбилей, след като вече има 400 мача в елита. Преди седмица към благоеградчани представиха Христофор Хубчев.

Добрата новина за треньора на тима е, че Станислав Манолев се завръща след наказание, но Николай Бодуров все още е контузен.

Пирин е в много лоша серия, след като натрупа четири поредни загуби в първенството.

Черно море също продължава напред за Купата на България, отстранявайки Миньор Перник с 0:2 като гост. В 1/8-финалната фаза варненци ще се изправят срещу Берое.

Родриго се намира във великолепна форма и е с три гола от началото на сезона. Треньорът на „моряците“ Илиан Илиев няма да може да разчита на контузените Цветомир Панов и Родриго Вилела.