Пирин представи новия шеф на ДЮШ на клуба Петър Карачоров. Той идва от Левски, където последно работи в академията на „сините”.

LAP.bg
14 снимки

"Изключително съм доволен от съвместната ни работа с ФК Пирин. Има едно отлично взаимодействие. Целта е да произвеждаме футболисти в нашата школа, която е известна навсякъде. Пирин трябва да запази своето „зелено сърце“, но същевременно трябва да е клуб, който е отправна точка за футболисти, които идват, развизат се, допринасят за доброто представяне и радват хората. Ключовата дума е баланс. Особено в тези трудни времена.

Пирин трябва а е платформа за развитие на играчи от европейско, световно ниво. В тази връзка е следващото ни действие, което аз като кмет и управителят на ОФК Пирин Атанас Дафинов предприехме. То е свързано с поканата и назначаването на вече доказания специалист в областта на детскоюношеския футбол Петър Карачоров като директор на Детско-юношеската школа. Харесахме неговите идеи и концепция. Той ме впечатли с доста неща. Петър е човек от нашия край и е със „зелено сърце“, но е и голям професионалист. Това че е два пъти треньор на годината е достатъчен показател, освен всичко останало, което доказал с титлите си. Имаме амбициозен план, Благоевград да стане отново регион, който да произвежда европейски и световни звезди. Така че новият директор има пълното ни доверие“, заяви кметът на Община Благоевград Илко Стоянов.

„Благодаря за доверието. Щастлив съм, че съм тук. За мен е удоволствие и чест. Ще дам възможност на всеки, който работи в момента в Школата да докаже своите качества, няма да бързаме с кадрови промени “, заяви при представянето си Петър Карачоров.