Пирин победи Хебър с 2:1 в мач от групата на изпадащите в efbet Лига. Попаденията за "орлетата" бяха дело на Дмитро Семенив и Илкер Будинов, а за гостите точен бе Лорен Марузин. С тази победа Хебър е вече 13-и с актив от 27 точки, докато Хебър остава на 14-а позиция с 24 пункта на сметката си.

Още във втората минута се получи разбъркване в наказателното поле на Пирин, а Мартин Михайлов не успя да се ориентира достатъчно бързо, за да се разпише от чиста ситуация. Късмет за домакините! Малко след това отново Хебър създаде добро положение, след като Георги Търтов напредна добре с топка в крака, като в крайна сметка реши да стреля от дистанция. Опитът му бе точен, но Ковальов реагира добре и изби в корнер.

start-photo.bg
72 снимки

В 25-а минута Хебър организира нова добра атака, а Венсан Марсел размени чудесно двойно подаване със свой съотборник, след което не се поколеба да шутира от разстояние, но Ковальов нямаше проблеми и улови спокойно.

В 33-а минута Венцислав Бенгюзов от Пирин отправи великолепно центриране от границата на наказателното поле, където Андрей Йорданов се пребори във въздуха и стреля с глава, но ударът му се отби от напречната греда.

Пет минути преди края на първото полувреме Стоян Стоичков овладя топката в наказателното поле и след серия от финтове отклони на границата към Венсан Марсел, който стреля веднага с левия крак, но стражът на Пирин бе на добра позиция и спаси.

Това бе и всичко по-интересно за първата част, Пирин и Хебър не успяха да се разпишат в нея.

В 47-а минута Илкер Будинов центрира от дясното крило, а Дмитро Семенив навлезе към вътрешността на наказателното поле и стреля с първото докосване, като не остави никакъв шанс за Петър Дебърлиев - 1:0 за Пирин.

Венцислав Бенгюзов отправи прекрасен прехвърлящ пас зад защитата на Хебър в 54-а минута, като достави топката на Илкер Будинов, който стреля веднага с глава и топката се озова за втори път в мрежата на Петър Дебърлиев.

В 84-а минута Алекс Серано центрира добре от левия фланг, а Стефан Цонков се извиси във въздуха и отправи удар с глава, който бе спасен от Максим Ковальов. Само две минути след това имаше центриране на Хебър от пряк свободен удар се получи разбъркване в наказателното поле, а защитата на Пирин не реагира добре, като топката достигна до Лорен Марузин, който отправи удар от чиста позиция, който попадна във вратата на "орлетата".

До края на сблъсъка повече чисти положения нямаше и Пирин успя да спечели трите точки.


FT/ Пирин - Хебър 2:1

Пирин: 12 Максим Ковальов, 11 Андрей Йорданов, 73 Венцислав Бенгюзов, 19 Вячеслав Велев, 23 Димитър Тонев, 14 Даниил Кондраков, 8 Дмитро Семенив, 26 Иван Тасев, 29 Мартин Бачев, 72 Раян Сенхаджи, 20 Чебраилс Макрецкис

Треньор: Христо Янев

Хебър: 1 Петър Дебърлиев, 33 Стефан Цонков, 27 Роберт Мазан, 19 Муса Сила, 97 Венсан Марсел, 8 Алехандро Серано, 98 Георги Търтов, 39 Анте Живкович, 5 Мартин Михайлов, 77 Октай Хамдиев, 7 Стоян Стоичков

Треньор: Любослав Пенев