Новакът в елита Крумовград и Пирин Благоевград не успха да се победят в здрав мач и завършиха наравно при резултат 2:2 в първия двубой от неделната програма на 25-ия кръг в efbet Лига. На Спортен комплекс „Никола Щерев – Старика“ в Пловдив Диего Рапосо откри в седмата, а Джунейт Али удвои в 11-ата минута и държаха победата в ръцете си.

Андрей Йорданов обаче върна един гол за гостите от дузпа в четвъртата минута на добавеното време на първата част, а влезлият от пейката Венцисла Бенгюзов изравни и донесе ценната точка за "орлетата" в 83-ата минута.

Снимки: Startphoto.bg
30 снимки

Домакините да трябва да съжаляват сериозна за изпуснатите две точки, след като през първото полувреме създадоха сериозен брой положения и можеха спокойно да водят с повече от две попадения, но направиха доста пропуски. В самия край на частта Пирин се върна след дузпа, която новаците можеха да избегнат. През втората част благоевградчани заиграха по-добре и натиснаха съперника си, а в крайна сметка стигнаха до равенството и то с красиво попадение.

По този начин Крумавград продължава да бъде без загуба в седем поредни двубоя, но, както и миналата седмица срещу Левски, не съумя да вдеме пълния комплект точки, и остава на осмата позиция с 35 точки, колкото има и седмия Арда, който играе по-късно днес срещу Хебър м Пазарджик. Пирин пък е 14-и, но вече с 22 пункта, като изостава със седем от десетото място. В следващия кръг, след паузата за национални отбори, новакът в елита гостува на Арда, докато "орлетата", които също са в добра форма и нямат загуба в последните си четири двубоя в първенството, приемат последния в класирането Етър Велико Търново.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

Крумовград Пирин Благоевград

източник: Sofascore.com


Първият шанс в двубоя бе на сметката на домакините в четвъртата минута. Тогава капитанът Александър Колев пресира добре противников играч през наказателното поле, което даде резултат. Топката попадна в Джунейт Али, който комбинира с Диего Рапосо, а той предостави кълбото на пътя на Димитър Тонев, който стреля силно и опасно пред с левия крак от дъгата пред наказателното поле, но покрай лявата греда на Максим Ковальов в аут.

Крумовград обаче откри резултата с първия си точен удар в седмата минута. Алекс Колев получи чудесно дълго подаване отдясно в наказателното поле и свали с гърди за Рапосо, който овладя и отбеляза с левия крак в долния ляв ъгъл на Ковальов – 1:0. Първоначално попадението беше отменено заради засада на Колев, но след преразглеждане със системата ВАР голът бе зачетен.

Новаците много бързо успяха и да удвоят преднината си в 11-ата минута. Отново Алекс Колев центрира отдясно в наказателното поле на Пирин, където Арно изчисти топката с глава, но право в краката на Али, който след това стреля, топката рикошира в краката на Лазар Боянов, срещна десния стълб на вратата на Ковальов и влезе във вратата му – 2:0.

В 21-ата се стигна до спорна ситуация на терена. След борба за спорна топка в центъра на терена между Асен Дончев и Серкан Юсеин, футболистът на домакините атакува остро краката на своя съперник, застъпвайки десния му глезен. Главният рефер Стоян Арсов веднага показа жълт картон на Юсеин, но секунди по-късно бе привикан от ВАР екипа, за да прегледа ситуацията за евентуален червен картон. Арсов прегледа обстойно ситуацията на монитора,  но не видя причина, за да изгони играча на Крумовград.

Крумовград продължи да натиска и в 27-ата минута беше много близо до трето попадение. След центриране от корнер се стигна до разбъркване в наказателното поле на Пирин, а топката попадна в Алекс Колев, който стреля силно с левия крак в долния десен ъгъл на Ковальов, който обаче реагира светкавично и изби в нов ъглов удар. След негововто изпълнение отново Колев засече с глава, но покрай лявата греда на Ковальов в аут.

В 35-ата минута Диего Рапосо пресира отлично Лазар Боянов отдясно в наказателното поле и му отне топката, като след това я чукна за Алекс Колев, който я пое и стреля с десния крак ниско по диагонала, но покрай дясната греда на Ковальов в аут.

Три минути по-късно, след центриране отдясно на Серкан Юсеин в наказателното поле на Пирин, гостите не успяха да изчистят по най-добрия начин и кълбото попадна на левия крак на Матей Шимич, който шутира опасно, но покрай лявата греда на „орлетата“ в аут.

В 43-ата минута Крумовград пропусна да отбележи трети гол. Топката беше центрирана отдясно в наказателното поле на първа греда, където Юсеин получи достатъчно време да овладее и да намери Момчил Цветанов на далечната греда, който стреля от въздуха с десния крак, но отново Ковальов изби в корнер. След центрирането от ъгловия удар в наказателното поле на Пирин, Юго Комано не успя да изчисти добре топката, която попадна на главата на Алекс Колев, а той стреля, но топката се отби от левия страничен стълб на вратата на Ковальов.

Пирин съумя да се върне в двубоя с първата си реална голова ситуация. Във втората минута на добавеното време на първата част съдията Стоян Арсов отсъди дузпа за "орлетата", след като Данило Полонский финтира Калоян Пехливанов, който го застъпи по левия крак и падна на тревата. Андрей Йорданов се нагърби с изпълнението, пращайки топката в центъра на вратата на Крумовград, докато Янко Георгиев се хвърли вляво – 2:1.

На почивката беше извършена смяна в състава на домакините. Тогава Станислав Генчев пусна в игра Октай Юсеин на мястото на Серкан Юсеин.

Още преди да е изтекла и минута след старта на втората част гостите от Благоевград имаха невероятен шанс да изравнят резултата. Асен Дончев центрира отлично отдясно и ниско в наказателното поле, където Данило Полонский се оказа на чудесна позиция, но не успя да уцели топката по начин, по който да я прати във вратата и тя излезе в аут.

В 51-ата минута Алекс Колев получи пред наказателното поле на Пирин и стреля технично с десния крак, но в аут.

Последваха минути, в които дейсктвията се развиваха основно в центъра на терена, а гостите опитваха да измислят нещо по-интересно в атака. В 63-ата минута Андрей Йорданов пробва изстрел от сериозна дистанция, но високо над вратата.

Две минути по-късно Октай Юсеин се пребори за топката пред наказателното поле на Пирин и я отклони към Колев, която му я върна. Последва удар на Юсеин от границата на пеналтерията, но над вратата на Янко Георгиев.

Благоевградчани продължиха да атакуват и петнадесет минути преди края на редовното време изпуснаха стротен шанс да изравнят. Андрей Йорданов центрира от фланга в наказателното поле, където Арно Лузайадио се отчете със страхотен пропуск, след като не успя да засече подаването по най-добрия начин и Янко Георгиев спаси и след това улови.

В 78-ата минута и Крумовград се отчете с пропуск. Димитър Тонев центрира от корнер в наказателното поле на Пирин, където Матей Шимич засече топката с глава на втора греда, а след това Юго Озе отблизо пропусна да засече и да вкара. Само няколко секунди по-късно Димитър Тонев подаде с глава към Алекс Колев, а националът стреля с левия крак под ъгъл, но Ковальов внимаваше и спаси.

Настойчивите действия на Пирин в крайна сметка дадоха нужния резултат и в 83-ата минута отборът на Александър Бабич изравни резултата. Юго Комано отигра технично топката и предостави топката за влезлия от пейката Венци Бенгюзов, който с отлично технично изпълнение вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на безпомощния Янко Георгиев за 2:2.

Домакините тръгнаха в търсене на трети гол и две минути след това Момчил Цветанов центрира отляво в наказателното поле на Пирин, където Александър Колев стреля с глава, но над напречната греда в аут.

До края на двубоя ново попадение не падна и срещата завърши без победител - 2:2.


FT  | КРУМОВГРАД – ПИРИН БЛАГОЕВГРАД  2:2

1:0 Диего Рапосо 7'

2:0 Джунейт Али 11'

2:1 Андрей Йорданов (дузпа) 45+4'

2:2 Венцислав Бенгюзов 83'

efbet Лига, 25-и кръг

Главен съдия: Стоян Арсов, град София

Стадион: Спортен комплекс „Никола Щерев – Старика“, град Пловдив


Стартови състави на двата отбора:

КРУМОВГРАД (3-4-3): 1. Янко Георгиев – 5. Матей Шимич ж.к., 3. Калоян Пехливанов ж.к., 18. Клайдер Машедо ж.к. – 2. Джунейт Али ⚽, 10. Серкан Юсеин ж.к., 8. Ренан Арияш, 7. Момчил Цветанов – 13. Диего Рапосо ⚽, 9. Александър Колев (к), 23. Димитър Тонев

Резерви: 21. Благой Макенджиев (вр), 4. Лукас Сантана, 30. Жак Пехливанов, 77. Октай Юсеин, 20. Джунейт Яшар, 80. Китан Василев, 31. Хюго Озе

Старши треньор: Станислав Генчев

ПИРИН БЛАГОЕВГРАД (4-2-3-1): 12. Максим Ковальов – 18. Арно Лузайадио, 8. Лазар Боянов, 28. Виталийс Ягодинскис ж.к., 6. Андрей Йорданов ⚽ – 4. Аюб Абу, 83. Христо Попадийн (к) ж.к. – 7. Асен Дончев, 14. Данило Полонский, 11. Иван Тасев – 19. Юго Комано ж.к.

Резерви: 1. Марио Кирев (вр), 20. Брайън Есало, 27. Георги Върбанов, 13. Евгени Георгиев, 16. Мартин Георгиев, 77. Моду Диане, 29. Станислав Костов, 5. Николай Бодуров, 73. Венцислав Бенгюзов ⚽

Старши треньор: Олександър Бабич