Отборите на Ботев Враца и Пирин Благоевград не успяха да излъчат победител в двубоя си от 24-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион „Христо Ботев” завърши при резултат 0:0, но домакините са тези, които трябва да съжаляват за равенството. Футболистите на Даниел Моралес бяха по-добрият тим, но така и не успя да преодолеят стража на гостите Янко Георгиев. Тимът на Ботев отправи цели 21 удара по посока на вратата на гостите, но нито един от тях не мина голлинията.

От своя страна гостите от Благоевград не отправиха нито един точен изстрел, който да затрудни Красимир Костов на вратата на врачани.

Така след нулевото равенство и спечелената една точка, двата тима запазват местата си във временното класиране. Ботев Враца е 11-ти с актив от 23 точки, докато Пирин е 14-ти с три по-малко.

start-photo.bg
25 снимки

Двубоят във Враца по-добре за домакините от Ботев. Футболистите на Даниел Моралес бяха отбора, който владееше топката в по-големи периоди от време, а още в първата минута Браян Перея пробва късмета си с далечен удар. Топката обаче не намери целта.

Втората ситуация за гол в мача бе отново на сметката на врачани. След отлична атака на Ботев, Сербер преодоля много технично противников футболист в центъра на терена и веднага изведе с дълъг пас Даниел Генов на десния фланг. Първоначално нападателят не понечи да стреля, но след като финтира бранител на Пирин, отправи точен удар с левия крак. Янко Георгиев обаче бе на мястото си улови без особени затруднения.

Постепенно футболистите на Христо Янев започнаха да поглеждат по-сериозно към противниковата врата. В рамките на няколко минути Пирин стигна до няколко поредни корнера пред вратата на домакините. Красимир Костов и Меси Биатумусока бяха много близо до това да сгрешат фатално, след като решиха да си подават в наказателното поле. Костов бе притиснат от двама противникови футболисти и бе принуден да чисти в ъглов удар.

Преслав Йорданов имаше много добра възможност да стреля с глава, но над вратата. Малко след това Славчо Шоколаров също пробва късмета си с далечен шут, но без успех.

Ботев отговори изстрел на Браян Мендоса по диагонала в аут. Малко по-късно Медоса получи отдясно и почти от аутлинията успя да центрира в наказателното поле, където Браян Перея стреля с глава. Топката тупна коварно, но Янко Георгиев внимаваше и спаси. В следващата атака Антонио Георгиев също пробва да притесни стража на Пирин, но без успех.

Заключителните минути на първата част отново бяха за Ботев Враца.Даниел Генов направи непростим пропуск в 38-ата минута. След страхотна контраатака, Клери Сербер получи в половината на Пирин и комбинира с абсолютно непокрития в наказателното поле Генов. Нападателят стреля без подготовка, но крайно неточно.

След това Чавдар Ивайлов имаше възможност на два пъти да обстрелва вратата на Янко Георгиев. При първия удар, топката бе блокирана от защитник, след което тя попадна в Момчил Цветанов. Той комбинира отново с Ивайлов, който прати топката на сантиметри от левия страничен стълб.

Втората част започна с хубав удар на Даниел Генов към вратата на Пирин. Топката рикошира в защитник на гостите, а след това Янко Георгиев плонжира и изби далеч от своята врата. Домакините продължиха да тормозят сериозно отбраната на благоевградчани.

В 54-ата минута Клери Сербер получи отляво и веднага намери необезпокоявания Браян Перея в пеналта. Колумбиецът обаче се засуети и не стреля с първото си докосване. Той реши да обработва топката и сгреши. Все пак Перея стреля, но защитник на Пирин блокира изстрела му. Момичл Цветанов също имаше възможност да обстрелва вратата на Янко Георгиев, но неточно. Вратарят на гостите се намеси решаващо и в следващата атака на домакините, като улови топката след удар на Перея.

Едва в заключителните минути на мача играчите на Христо Янев погледнаха малко по-смело към Краси Костов, но така и неуспяха да стрелят точно в очертанията на вратата.

FT • БОТЕВ ВРАЦА – ПИРИН 0:0

еfbet Лига, 24 кръг

Стадион: „Христо Ботев”, Враца

Рефер: Волен Чинков

Ботев Враца: 76 Красимир Костов, 4 Луиз Фелипе, 6 Антонио Георгиев, 8 Диего Фераресо, 9 Даниел Генов, 11 Момчил Цветанов, 17 Чавдар Ивайлов, 19 Браян Переа , 20 Меси Биатумусока, 23 Раян Мендоса, 28 Клери Сербер

Старши треньор: Даниел Моралес

Пирин Благоевград: 21 Янко Георгиев, 38 Александър Дюлгеров, 11 Андрей Йорданов, 73 Венцислав Бенгюзов, 19 Вячеслав Велев, 14 Даниил Кондраков, 26 Иван Тасев, 17 Илкер Будинов, 9 Преслав Йорданов, 72 Раян Сенхаджи, 10          Славчо Шоколаров

Старши треньор: Христо Янев