Пирин победи Септември с 1:0 на стадион "Васил Левски" в мач от 30-ия кръг на efbet Лига. Единственият гол бе от дузпа, дело на Даниил Кондраков. През първата полувреме Иван Арсов от Септември бе изгонен с директен червен картон. С тази победа Пирин е вече 13-и с актив от 24 точки, докато Септември остава на 14-а позиция с 22 пункта на сметката си.

start-photo.bg
98 снимки

В първите десет минути сериозните опасности пред двете врати отсъстваха, като играчите залагаха на повече битка в средата на терена. Първият точен удар в срещата дойде в 14-а минута, след като Иван Арсов реши да стреля от разстояние, но Янко Георгиев внимаваше и улови безпроблемно.

В 18-а минута Симеон Александров изпълни добре пряк свободен удар, като центрира в наказателното поле, където капитанът на Септември Асен Георгиев се извиси и стреля с глава, но топката профуча покрай левия страничен стълб на Пирин.

Само две минути след това Венцислав Бенгюзов от Пирин получи на страхотна позиция в наказателното поле, като не се забави и отправи силен шут, който бе отразен от Шейтанов. Секунди след това Митко Митков си освободи пространство по чудесен начин и опита удар от границата на наказателното поле, но Янко Георгиев блесна с великолепно спасяване.

В 28-а минута Иван Арсов извъпрши много грубо нарушение срещу Смоленски и независимо, че в началото беше даден само жълт картон, главният арбитър прегледа ситуацията на монитора на ВАР и прецени, че е сбъркал, като показа директен червен картон на футболиста на Септември.

Четири минути по-късно Асен Георгиев получи чудесен пас в наказателното поле и отправи удар с глава, при който вратарят на Пирин не успя да се намеси, а топката влезе във вратата му. Попадението обаче бе отменено поради засада.

В седмата минута на добавеното време за първата част Пирин получи правото да изпълни дузпа след необмислено действие на защитник на Септември. Даниил Кондраков се нагърби с изпълнението, като стреля в средата и не сбърка, за да открие резултата.

В 58-а минута Атанас Кабов получи на десния фланг, като овладя добре и направи чудесен финт, за да си освободи пространство, след което отправи удар с левия крак, който премина на сантиметри от целта. Симеон Александров от Септември в 68-а минута получи добра топка и опита мощен удар с десния крак от границата на наказателното поле, но той профуча встрани от лявата греда на Максим Ковальов.

Секунди след това Симеон Александров отново бе най-активен и овладя кълбото на границата на пеналтерията, като отново пробва късмета си от дистанция, но не бе точен. В 76-а минута Кристиян Пешов опита късмета си от огромна дистанция, като Максим Ковальов не бе докрай убедителен, но все пак успя да улови.

Това бе и всичко по-интересно около сблъсъка, който бе спечелен от Пирин с 1:0 срещу Септември.

Стартови състави: 

Септември: 21. Димитър Шейтанов, 5. Асен Георгиев, 6. Атанас Кабов, 4. Иван Арсов, 23. Йоан Гаврилов, 20. Красимир Станоев, 16. Кристиян Пешов, 3. Мартин Петков, 13. Мартин Николов, 19. Митко Митков, 24. Симеон Александров

Треньор: Красимир Балъков

Пирин: 21. Янко Георгиев, 11. Андрей Йорданов, 73. Венцислав Бенгюзов, 19. Вячеслав Велев, 14. Даниил Кондраков, 23. Димитър Тонев, 8. Дмитро Семенив, 18. Мартин Смоленски, 20. Чебраилс Макрецкис, 29. Мартин Бачев, 72. Раян Сенхаджи

Треньор: Христо Янев