Пирин Благоевград и Хебър Пазарджик се изправят един срещу друг в последния мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Христо Ботев“ в югозападния град стартира в 17:30 часа и ще може да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим двубоя минута по минута.

Двата тима са съседи в класирането и изходът от двубоя ще е с голямо значение в битката за оцеляване. „Орлетата” заемат 14-ото място с 20 точки, докато Хебър на треньора Любослав Пенев е една позиция по-нагоре с три точки повече.

startphoto.bg
76 снимки

В края на февруари двата тима се срещнаха в Пазарджик в четвъртфинален сблъсък от Sesame Купа Купа на България, а Хебър спечели с 2:1 с късен гол, за да продължи напред. Сега Пирин ще търси реванш и много важни три точки в борбата за оставане в елита.

Статистиката показва, че Хебър е най-удобният съперник на Пирин в първенството. „Орлетата“ имат 6 победи и2 равенства срещу „гробарите“ в общо осем двубоя. През този сезон двата отбора показаха, че играта им не се влияе от проблемите на клубовете. И в двата тима бе извършена смяна на ръководствата, на които начело са бивши футболисти. За пазарджиклий това ще е първият двубой с шеф Владимир Гаджев, а за него, както и за колегата му в Пирин Петър Занев, основната задача е намиране на инвеститори.

42 снимки

Старши треньорът на „орлетата“ – Олександър Бабич, обаче има доста кадрови проблеми. Контузен е плеймейкърът Аймен Суда, а наказани са капитанът Александър Дюлгеров и халфът Венцислав Бенгюзов. В състава обаче след санкция се завръща Христо Попадийн, който ще бъде използван в средата на терена. Една притеснителна статистика за Пирин е, че е отборът с най-малко отбелязани голове като домакин в първенството – 8 в 11 мача или средно по 0,72 на двубой.

Любо Пенев пък няма да може да разчита на контузения Октай Хамдиев и на наказания полузащитник Георги Каракашев, който най-вероятно ще бъде заменен от включилия се силно срещу Левски Йоан Н’зи. В гостуванията си до момента през сезона Хебър запази „суха“ мрежа единствено срещу Локомотив София.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


17:30 часа | ПИРИН БЛАГОЕВГРАД – ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК

efbet Лига, 24-и кръг

Главен съдия: Георги Давидов, град Велико Търново

Стадион: „Христо Ботев“, град Благоевград


Вероятни състави на двата отбора:

ПИРИН БЛАГОЕВГРАД (4-2-3-1): Максим Ковальов – Асен Дончев, Николай Бодуров, Виталис Ягодинскис, Андрей Йорданов – Христо Попадийн, Аюб Абу – Арно Лузайдио, Станислав Костов, Данило Полонский – Юго Комано

Старши треньор: Олександър Бабич

ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК (4-1-4-1): Петър Дебърлиев – Лазар Марин, Георги Вълчев, Стефан Цонков, Архан Исуф – Йоан Н’зи – Николас Пенев, Ангел Бастунов, Стилиан Тисовски, Атанас Кабов – Марк-Емилио Папазов

Старши треньор: Любослав Пенев


Начало: 17:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT