Пирин Благоевград и Хебър откритват съботната програма от 23-ия кръг на efbet Лига. Срещата между двата отбора на стадион "Христо Ботев" започва в 12:30 часа и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На сайта Gong.bg ще проследим най-интересното от мача. 

Двата отбора са на дъното в класирането с по 16 точки, като само Спартак Варна е с по-малък актив - 12 точки. "Орлетата" влизат в мача в приповдигнато настроение, след като удариха шампионите от Лудогорец с 1:0 в Разград. Хебър пък отстъпи с 0:2 у дома срещу Левски. 

Двубоят е любопитен и предвид това, че един срещу друг се изправят Христо Янев и Владимир Манчев. Двамата работиха заедно в Миньор Перник, като първият беше старши-треньор, а Манчев негов помощник. 

Домакините няма да могат да разчитат на контузения Христофор Хубчев. Очаква се на вратата отново да застана Максим Ковальов, който направи страхотен мач срещу Лудогорец. В отбрана ще се разчита отново на младия Мартин Бачев и Раян Сенханджи. В средата на терена ще действат Чебрайлс Макрецкис и Венцислав Бенгюзов, а атаката ще води Преслав Йорданов. 

За Хебър след наказание се завръщат Георги Вълчев и Венсан Марсел. И двамата ще намерят място в стартовия състав на Хебър. Най-вероятно в атака ще започне Арсенио Валпорт, който не игра срещу Левски, а на пейката ще остане Анте Живкович. С контузия е третият централен нападател Ивайло Михайлов. Готов за игра е и вратарят Звонимир Микулич. 

Главен съдия на мача е Никола Попов.