Отборът на Пирин Благоевград посреща Царско село в първия сблъсък от неделната програма на 13-ия кръг в родната efbet Лига. Срещата на стадион „Христо Ботев“ стартира в 14:15 часа и ще можете да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим двубоя минута по минута.

Сблъсъкът противопоставя последните два тима в класирането и тази среща може да окаже много сериозен тласък и значение върху сезона и на двата състава. Трите точки са задължителни и това със сигурност означава, че ни предстои изключителен мач в Благоевград.

Пирин загуби последните си 3 мача, в това число отпадна и за Купата на България след 0:1 от Славия. Клубът категорично се обяви и против острите коментари на президента на „белите“ Венцеслав Стефанов по адрес на мениджъра на „орлите“ Уорън Фийни, който продължава да е под сериозно напрежение заради резултатите на тима. От клуба обаче продължават да стоят зад своя наставник.

Добрата новина за тима е, че Николай Бодуров се завърна в групата и се очаква да бъде на линия за днешния двубой.

„Орлетата“ обаче са с най-слабата защита в елита, след като са допуснали 24 гола от началото на сезона.

За Царско село този мач ще пропуснат Александър Александров  и Никола Колев, които са наказани. Иначе тимът записа първа победа след завръщането на Любослав Пенев начело миналия кръг срещу Локомотив София. Това бе и първи успех за „царете“ в първенството от 20 август насам.

Софиянци, реципрочно на Пирин, разполагат с най-слаборезултатната атака с вкарани едва 6 гола.


14:15 часа | ПИРИН БЛАГОЕВГРАД  - ЦАРСКО СЕЛО

efbet Лига, 13-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ПИРИН БЛАГОЕВГРАД (4-2-3-1): Ник Хенгелман – Александър Дюлгеров, Стилиян Николов, Петър Занев, Христофор Хубчев – Красимир Станоев, Орлин Старокин – Станислав Манолев, Венцислав Бенгюзов, Мохамед Брахими - Станислав Костов

Старши треньор: Уорън Фийни

ЦАРСКО СЕЛО (4-1-4-1): Янко Георгиев – Луи Нганони, Мартин Кавдански, Иван Бандаловски, Христо Попадийн – Карлос Охене – Димо Бакалов, Васил Шопов, Лукас Диас, Ален Стеванович - Милчо Ангелов

Старши треньор: Любослав Пенев


Главен съдия: Волен Чинков, град София

Стадион: „Христо Ботев“, град Благоевград