Ръководството на Пирин Благоевград гласува доверие на старши треньора Красимир Петров, увери президентът на клуба Станислав Манолев.

В навечерието на двубоя срещу Ботев (Враца) от 9-ия кръг на Първа лига, който е в петък, 02.09, от 18:15 ч.  Манолев даде кратко интервю за клубния сайтв което засегна представянето на отбора до момента, селекцията, както и слуховете за евентуална смяна на старши треньора Красимир Петров, разпространени в определени онлайн издания.

„Нормално е нашите привърженици да бъдат недоволни от представянето, защото имаме само 3 точки от 8 кръга. Смея да твърдя, че заслужавахме повече, но различни фактори, доста от които субективни, ни лишиха от тях. В повечето мачове показахме не лоша игра, имаше и незадоволителни представяния, но да не забравяме, че отборът е в преходен период.

Опитваме се да градим млад състав, което никога не е лесна задача, особено, когато през миналия сезон разполагахме с опитни футболисти на ключови позиции. Постарахме се да привлечем млади играчи и по този начин да „сменим кръвта“. Някои се адаптират добре, някои от тях се нуждаят от повече време. Бъдете сигурни, че работим здраво, за да сглобим боеспособен отбор и сме сигурни, че ще успеем.

Категорично подкрепяме старши треньора Красимир Петров и заставаме твърдо зад него, защото смятаме, че това е човекът, който може да води и развива този отбор на Пирин. Тук е моментът и да опровергая информацията, че си търсим нов треньор. Ние си имаме треньор, на който имаме доверие. Същото важи и за неговия щаб. Обръщам се към нашите фенове, като ги призовавам да дойдат на стадиона в петък и да ни подкрепят срещу Ботев (Враца). Вярвам, че този път няма ги разочароваме и стъпка по стъпка ще излезем от трудната ситуация. Заедно фенове и отбор ще преодолеем трудностите, но за това трябва да сме обединени“ заяви Манолев.