Изпълнителният директор на Пирин - Петър Занев, говори пред DIEMA SPORT минути преди мача с Ботев Враца, който е съдбоносен за бъдещето на "орлетата" в елита.
 
 "Напрежението е, докато стъпиш на терена. Затова на играчите не трябва да им тежи важността на мача. Аз също съм бил в подобни ситуации, но това се преодолява. Надявам се момчетата да се справят и да запазят мястото на Пирин в елита, за да можем по-лесно да намерим нови спонсори. На никой не му харесва сегашното положение след напускането на собственика, но аз съм оптимист за бъдещето на клуба. 
 
Първо - Пирин няма огромни задължения, второ - има добра школа, в която тренират 350 деца и трето - има прекрасен стадион и добра тренировъчна база. Това означава, че евентуален нов собственик или инвеститор могат да стъпят на добра основа. Мисля, че е крайно време да се удари по едно рамо на отборите, които залагат на български играчи - както е в Унгария, където такива клубове получават финансови стимули. Финансирането е сложен процес, но е важно то да бъде на по-добро ниво. 
 
Като ръководство сме показали, че държим на треньорите играчите - всеки лев в клуба отиваше за погасяване на заплатите им.
 
Чебраилс Макрецкис направи добър сезон в Пирин, но договорът му изтича и ние не можем да го задържим. Той е за пример, че когато даваш максимума на своите възможности, резултатите не закъсняват. Помогна много на отбора и можем само да му пожелаем успех", заяви Занев. 
 
Какво още каза Петър Занев - вижте във видеото