Петър Занев е един от лидерите на Пирин, но преди да се завърне в родния клуб през лятото на 2021-а той изкара два сезона в ЦСКА (60 мача, 1 гол). Пред вестник „Мач Телеграф“ 36-годишният капитан на „орлетата“ сподели очакванията си преди визитата на „Армията“ в понеделник и коментира трудния старт на благоевградчани, които са чак 14-ти с едва 7 точки в актива си.

- Пепи, какво е настроението в отбора преди гостуването на ЦСКА?

- Винаги съм казвал, че мачовете срещу ЦСКА, Левски, Лудогорец са най-добрият шанс за всеки футболист да се изяви, а и младите момчета при нас трябва да се показват. Нагласата е най-после отборът ни да реализира труда, който полагаме през последните два месеца, защото все нещо не ни достига. Стоим добре и дисциплинирано на терена, хвърляме се от първата до последната минута, но е време да започнем да побеждаваме редовно. Вярвам, че ще огрее слънце и при нас.

- Има ли сантимент в теб преди завръщането на „Армията“?

- Вече съм в Пирин, но ми е приятно, че се завръщам тук. Имам хубави спомени от ЦСКА. Единствено съжалявам, че не успях по-дълго да играя там, но все пак дойдох в тима на 34 години. Благодарен съм на съдбата, че успях да се докосна до толкова голям отбор. С ЦСКА играхме в групите на Лига Европа, спечелихме Купата на България – все хубави моменти.

- Какви са впечатленията ти от настоящия отбор на „червените“?

- Предпочитам да не коментирам ЦСКА. Имат си треньори, ръководство, фенове – всеки дава мнение, знае или не знае. Като страничен наблюдател само можеш да гледаш, да подкрепяш и да се радваш.