Отборът на Пирин победи Спартак Варна с 3:1 в мач 18-ия кръг на efbet Лига. Радослав Цонев откри резултата в 13-ата минута. Той изпълни страхотен пряк свободен удар и не остави шансове на стража на гостите. Отново Радослав Цонев бе точен за втория гол в 34-ата минута. Родни Антуи показа страхотна индивидуална техника, за да отбележи. Мартин Смоленски оформи крайният резултат.


Gong.bg ще проследи срещата минута по минута.


start-photo.bg
70 снимки

Домакините започнаха силно и пресираха. Още в 5-ата минута "орлетата" имаха добър шанс. Преслав Йорданов бе изведен, но Иван Дичевски стигна до топката първи и предотврати нещо по-опасно.

Първият удар в мача бе към вратата на Пирин. Здравко Димитров получи топката в наказателното поле на домакините и си я спря страхотно. Той се освободи и стреля, но встрани от вратата.

В 10-ата минута Преслав Йорданов получи добър пас и се завъртя отлично като се измъкна от Емануел Моура, който обаче го спря с нарушение. Последва жълт картон за футболиста на гостите и пряк свободен удар. Радослав Цонев изпълни страхотно прекият свободен удар и прати топката в горния ъгъл на вратата, никакъв шанс за стража на Спартак Варна.

В 23-ата минута Преслав Йорданов се опита да стреля с глава след центриране. Това бе точен удар, но нищо повече. Две минути по-късно пък стана напечено пред другата врата, когато след отлично центриране отдясно, топката стигна до Здравко Димитров, който бе на няколко метра от голлинията, но стреля в Максим Ковальов. Стражът бързо се ориентира и излезе напред, за да се намеси убедително.

Последваха силни минути за "орлетата". Първо в 29-ата минута, домакините организираха хубава атака, Шоколаров намери Преслав Йорданов, който се опита да изведе свой съотборник, но сбърка с паса. Секунди по-късно Христофор Хубчев проби отлично по левия фланг. Той опита и центриране, но Иван Дичевски излезе и улови топката.

Добрата игра на Пирин даде резултат. В 34-ата минута Иван Дичевски бе затруднен от остро центриране. Стражът на Спартак Варна успя да се намеси, но не достатъчно убедително. Топката бе избита в краката на Радослав Цонев, който запази хладнокръвие и я прати в мрежата с удар по земята.

Спартак Варна успя да отговори бързо. В 38-ата минута Родни Антуи получи дълго подаване по фланга и остана сам срещу Николай Бодуров. Футболистът на варненци показа страхотна техника и се измъкна от защитника на "орлетата". След това Родни навлезе в наказателното поле и опита удар от малък ъгъл. И то какъв удар! Топката влезе малко под напречната греда от почти нулев ъгъл.

Второто полувреме започна с далеч по-нервна игра. На няколко пъти футболисти и от двата отбора. В 53-ата минута Спартак притисна сериозно "орлетата" в тяхната половина. Последваха поредица от центрирания, а Здравко Димитров дори опита удар от далечна дистанция, но опитът му бе блокиран. 

Първата по-добра атака на "орлетата" през второто полувреме дойде в 55-ата минута. Пирин атакува отдясно, а Вячеслав Велев опита остро центриране, а Иван Дичевски се намеси, но отби топката в краката на Мартин Смоленски, който я изпрати в опразнената врата - 3:1!

В 60-ата минута домакините отново заплашиха сериозно вратата на варненци. Мартин Смоленски опита да намери Славчо Шоколаров с центриране, но топката бе изчистена преди това да стане. Последва корнер, след който Николай Бодуров стреля с глава на далечната греда. Топката обаче попадна в напречната греда и излезе.

Пирин стигна до четвърти гол в 68-ата минута след добро разиграване. Футболист на "орлетата" отклони топката с пета към Славчо Шоколаров, който пък бе препънат от вратаря на Спартак Варна. Топката обаче попадна в краката на Преслав Йорданов, а той я прати в мрежата. Съдията бързо се намеси и ситуацията бе прегледана - засада. Голът бе отменен.

Спартак Варна отговори със страхотна игра. В 72-ата минута Мехмед Мехмед проби страхотно отдясно и изпрати остро центриране в наказателното поле, там Максим Ковальов изби топката, която попадна в Ивайло Климентов. Той стреля, но ударът му бе избит от голлинията. Страхотна намеса на Николай Бодуров. Топката все пак попадна в Родни Антуи, който нямаше как да сбърка от такова разстояние и я прати в мрежата. Радостта на гостите бе кратка, тъй като съдията даде сигнал за засада. ВАР прегледа положение и този път голът бе отменен.

Радослав Цонев опита да вкара с глава в 79-ата минута и да оформи хеттрика си, но не затрудни стража на гостите. Доста трудно изпълнение отново, а Иван Дичевски комфортно улови топката

Гостите имаха шанс в 81-ата минута, когато Виктор Митев изпълни по страхотен начин пряк свободен удар. Максим Ковальов трябваше да прави невероятно спасяване, за да извади топката, която се насочваше в сглобката. В 88-ата минута пък Здравко Димитров нахлу в наказателно поле по отличен начин и потърси с къс пас Божидар Васев, който обаче не успя да си спре топката добре и тя бе избита.

В последните минути на мача отново домакините бяха по-добрият отбор на терена. Първо в 93-ата миунта Радослав Цонев опита остро центриране от далечна дистанция. Топката тупна около бялата точка за изпълнение на дузпи, но Иван Дичевски не бе затруднен. Стражът направи няколко крачки напред и улови топката. Секунди след това футболист на "орлетата" опита далечен изстрел, който обаче мина далеч от вратата.

FT ПИРИН - СПАРТАК ВАРНА 3:1

1:0 Радослав Цонев 13'

2:0 Радослав Цонев 34'

2:1 Родни Антуи 38'

3:1 Мартин Смоленски 55'

Пирин Благоевград: 12. Максим Ковальов, 38. Александър Дюлгеров, 20.  Чебраилс Макрецкис, 45. Христофор Хубчев, 5. Николай Бодуров, 73. Венцислав Бенгюзов, 10. Славчо Шоколаров, 17. Радослав Цонев, 18. Мартин Смоленски, 11. Андрей Йорданов, 9. Преслав Йорданов

Старши треньор Христо Янев

Спартак Варна: 21. Иван Дичевски, 25. Пламен Димов, 19. Никола Борисов, 11. Виктор Митев, 30. Божидар Васев, 6. Емануел Моура, 9. Мехмед Мехмед, 77. Румен Руменов, 8. Ивайло Климентов, 47. Родни Антуи, 33. Здравко Димитров

Старши треньор Тодор Киселичков