Пирин Благоевград започна лятната си подготовка за новия сезон в efbet Лига на стадион "Христо Ботев". Отборът, воден от капитана Николай Бодуров, бе изведен на терена, където бе отслужен водосвет за здраве, с който традиционно тимът стартира преди всеки сезон. Официално при "орлетата" се завърна бившия капитан на ЦСКА - Петър Занев.

"Очакванията ни за новия сезон са да се представим добре с оглед добрите футболисти, които имаме, каза пред журналисти Бодуров. С увереност започва подготовката и друга от звездите на Пирин - Светослав Дяков. На брифинг след официалния старт на подготовката той посочи, че всеки един от отбора ще даде всичко от себе си, за да направят така, че "този град отново да стане труден за побеждаване на футболен терен". "Важно е да върнем хората по трибуните на Благоевград, а ние долу да направим така, че хората да се радват", добави още той.

Официално в отбора се завърна Петър Занев. Той получи екипа на тима от мениджъра на отбора Уорън Фийни с думите: "Кариерата му говори за качествата му, които са безспорни, той е лидер, има влияние върху отбора, той е модел за подражание и мисля, че ще подсили много нашия отбор", заяви мениджърът.

Сред футболистите, които стартираха подготовка с тима бяха и другите нови попълнения – Светослав Дяков, Станислав Костов и Мохамед Брахими, както и младите Ивайло Тодоров, Александър Марковски, Вергил Янев, Асен Либяховски и Иван Тасев. Последните двама бяха отдадени под наем през миналия сезон. Към треньорския щаб се присъединява и Шон Макарти, който ще бъде сред помощниците на мениджъра Уорън Фийни. Към щаба се присъединява и опитният скаут Любомир Трайков.

В началото на подготовката Уорън Фийни отбеляза, че предстоят пет седмици, в които трябва да се работи здраво. "Това е най-важната част от сезона, много важни пет седмици, в които ще работим за физическата подготовка, за състоянието на футболистите, за да ги подготвим за сезона". Фийни допълни, че е оптимист за предстоящото участие на отбора в efbet Лига.

По време на подготовката отборът на Пирин ще изиграе седем контроли. Първата домакинска среща на 25 юни с Марек, след което отборът заминава на лагер в Слънчев бряг, където по план ще изиграе още три проверки.

На 10 юли благоевградският тим ще играе спаринг с Левски на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов", след което са предвидени контроли с Беласица и Царско село.