Локомотив София посреща Пирин Благоевград в откриващия двубой на 7-ия кръг в efbet Лига. Мачът на Националния стадион „Васил Левски“ ще стартира в 20:30 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от срещата в столицата.
 
Двата отбора се познават отлично, след като миналия сезон водеха люта битка за първото място във Втора лига. Столичните "железничари“ честваха своята 92-а годишнина и са в приповдигнато настроение. По време на паузата за националните отбори възпитаниците на Иван Колев загубиха с 0:1 в контрола срещу ЦСКА 1948.
 
Локомотив София привлече двама нови футболисти преди мача с Пирин. Матеус Дуарте се завърна в „Надежда“, договор с клуба подписа и французинът Върджил Пинсон.
 
Столичният тим не е реализирал повече от един гол в мачовете си до момента. За последно "железничарите“ играха с Пирин в елита през 2011 година, когато в Локомотив беше настоящият футболист на „орлетата“ Светослав Дяков, а екипа на  благоевградчани обличаше Антон Карачанаков.
 
От своя страна Уорън Фийни няма да може да разчита на двама от най-опитните си футболисти – наказаният Станислав Манолев и контузеният Николай Бодуров.
 
„Орлетата“ все още не са спечелили точка на чужд терен от началото на сезона, имат и само три победи от 26-те си опита като гост в столицата.