Ботев Враца разби Пирин Благоевград с 5:3 като гост в последния си двубой през тазгодишната кампания и си осигури решителен бараж срещу Етър за оставане в efbet Лига. Домакините откриха резултата още в 9-ата минута чрез Вячислав Велев, но в 31-ата Юлиан Ненов изравни. Три минути преди края на първото полувреме капитанът на врачани с второто си попадение изведе тима си напред в резултата. Дълбоко в добавеното време на първата част Васил Христов с глава възстанови отново равенството. В началото на второто полувреме Юлиан Ненов оформи своя хеттрик, реализирайки в близкия ъгъл, а малко по-късно той асистира на Йоан Бауренски за четвърти гол за гостите. Малко преди края на двубоя Стефан Гаврилов вкара пето попадение и подпечата визата на врачани за решителния бараж срещу Етър за оставане в efbet Лига.

lap.bg
4 снимки

Домакините стартираха агресивно и в 9-ата минута изстрел на Станислав Манолев от пряк свободен удар бе избит решително от Красимир Костов в ъглов удар. След последвалият корнер "орлетата" поведоха, след като Вячислав Велев бе оставен непокрит и с глава отблизо реализира.

В 11-ата минута Станислав Манолев бе заменен от Васил Христов, като сбогуването му с феновете на Пирин бе емоционално. Същото се случи и в 18-ата минута, когато Светослав Дяков бе заменен от Красимир Станоев.

Домакините продължиха с агресивната си игра и на още два пъти можеха да стигнат до втори гол, но изстрели на Красимир Станоев и Казуки Такахаши бяха блокирани.

Гостите опитаха да пренесат играта в по-предни позиции, но Пирин продължи да действа агресивно и упражняваше висока преса, с която затрудняваше изнасянето на топката от страна на врачани.

В 31-ата минута Ботев Враца възстанови равенството. Браян Переа бе изведен по левия фланг. Халфът продължи към Юлиан Ненов в наказателното поле. Капитанът на гостите овладя и с красив изстрел под гредата изравни.

"Орлетата" продължиха с агресивната си игра и притежанието на топката бе в тяхна полза в голям период от мача. Пет минути преди края на първото полувреме Васил Христов получи на границата на наказателното поле и нанесе изстрел, който премина покрай левия страничен стълб.

В 42-ата минута врачани направиха обрат. Вратарят на "орлетата" Марио Кирев се намеси решително след далечен удар на Чавдар Ивайлов. Валери Христов достигна до топката и центрира в наказателното поле, където Браян Переа стреля с глава и кълбото срещна напречната греда. Юлиан Ненов бе най-съобразителен и с глава засече напразна врата.

Дълбоко в добавеното време на първата част домакините изравниха. Юки Айзо центрира в наказателното поле, където Васил Христов бе над всички и с глава реализира.

Врачани стартираха отлично втората част и успяха отново да поведат. Юлиан Ненов получи в наказателното поле и с красив изстрел отблизо реализира.

Малко след попадението Йоан Бауренски имаше шанс да реализира нов гол, но стреля на далечната греда с глава покрай вратата.

В 59-ата минута гостите увеличиха преднината си. Юлиан Ненов получи в наказателното поле и с успореден пас на голлинията намери Йоан Бауренски, който хладнокръвно вкара в мрежата на Марио Кирев.

Двата тима продължиха да действат във високо темпо, но играта често бе накъсвана от извършването на промени по съставите и нарушения в центъра на терена. В 82-ата минута Мохамед Бентахар бе изведе на добра позиция, но поведе топката лошо, от което се възползва Марио Кирев, който излезе и улови.

Две минути преди края на редновното време врачани реализираха и пето попадение. Стефан Гаврилов получи на границата на наказателното поле и с красив изстрел вкара в мрежата на "орлетата".

Дълбоко в добавеното време домакините намалиха изоставането си чрез Даниел Иванов, който се разписа отблизо, но това не бе достатъчно и крайният реазултат бе оформен.

Пирин Благоевград Ботев Враца

източник: Sofascore.com

ПИРИН БЛ - БОТЕВ ВР 3:5

1:0 Вячислав Велев 11'

1:1 Юлиан Ненов 31'

1:2 Юлиан Ненов 42'

2:2 Валери Христов 45+3'

2:3 Юлиан Ненов 49'

2:4 Йоан Бауренски 59'

2:5 Стефан Гаврилов 88'

3:5 Даниел Иванов 90+1'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ПИРИН БЛ: Марио Кирев, Юки Айзо, Александър Дюлгеров, Илиан Костов, Вячеслав Велев, Светослав Дяков, Станислав Манолев, Казуки Такахаши, Иван Тасев, Даниел Иванов, Мариян Вангелов

Треньор: Радослав Митревски

БОТЕВ ВР: Красимир Костов, Влаери Христов, Луис Суарес, Диего Фераресо, Мартин Николов, Антонио Георгиев, Юлиан Ненов, Йоан Бауренски, Браян Переа, Чавдар Ивайлов, Стефан Гаврилов

Треньор: Дженаро Йецо

Гл. съдия: Иво Андреев

Стадион: "Христо Ботев", Благоевград