ЦСКА 1948 успя да надвие с голяма доза късмет Пирин с резултат 1:0 в пореден двубой от 17-тия кръг на efbet Лига. Мохамед Брахими видя как негов гол бива отменен в 38-та минута от ВАР заради засада. Ивайло Чочев реализира от наказателен удар в 4-та минута на добавеното време на първата част, след като ВАР преразгледа съдийското решение. Станислав Манолев продължи каръка за своя тим, пропускайки дузпа в 69-та минута. Двубоят в не малка степен олицетворява сезона за "орлетата". 

LAP.bg
33 снимки

Първото положение в мача беше на сметката на гостите. Станислав Костов получи топката от Красимир Станоев, завъртя се на дъгата на наказателното поле и стреля, но встрани от вратата на Даниел Наумов. 

В 8-та минута дойде и първият сериозен пропуск в двубоя. След хубаво центриране на Петър Занев отляво Мохамед Брахими се оказа на стрелкова позиция, но той изстреля топката много неточно с глава. 

В 20-та минута имаше съмнения за дузпа за гостите, но след преразглеждане от ВАР беше решено, че контакт в наказателното поле между играчи на двата тима няма. 

В 22-та минута крилото на Пирин отново направи голям пропуск. След чудесна постепенна атака на Пирин Мохамед Брахими беше изведен от малък ъгъл срещу Наумов, но стреля неточно. Той си навлезе яда на съотборниците, след като за пореден път избра индивидуалната игра пред това да комбинира със съотборник. 

Гостите бяха попарени отново в 37-та минута. След нова хубава комбинация по левия фланг Юлиан Попев успя да получи топката и да центрира към Мохамед Брахими, който разстреля Даниел Наумов. При преразглеждането на ВАР обаче попадението беше отменено заради засада на асистиращия състезател. 

Домакините се възползваха от този момент и в последните секудни на полувремето успяха да нанесат удар. Главният съдия Георги Гинчев се допита до ВАР, за да прецени дали има основания за отсъждане на дузпа и след като погледна ситуацията посочи бялата точка. Чочев застана зад топката и без колебания разстреля Ник Хенгелман за 1:0. 

 

В началото на второто полувреме "червените" са пропуснаха голям шанс. След извеждащ пас към Денислав Ангелов стрелецът остана сам срещу Хегелман, но стражът се намеси решително. 

В 69-та минута "орлетата" затвориха кръга на лошия късмет в мача. След като главният съдия отсъди 11-метров наказателен удар Станислав Манолев застана зад топката и изглеждаше спокоен преди изпълнението, но ударът му беше много централен и Даниел Наумов нямаше проблем да избие. 

 

Десет минути преди края "червените" можеше да нанесат втори удар. Домакините организираха хубава контраатака, а Ивайло Климентов си нагласи топката на десния крак от около 20 метра, но не уцели целта. Пет минути преди края на 90-те резервата Антон Карачанаков със застрашителен удар отдалеч, който обаче мина малко над вратата на Наумов. 

Така ЦСКА 1948 събра 18 точки в класирането, бягайки още по-далеч от дъното, докато Пирин остава с 12 пункта и е само на един над последния Царско село. 

ЦСКА 1948 - Пирин 1:0

1:0 - Ивайло Чочев (45+4, дузпа)

Ето и съставите на двата тима:

ЦСКАНаумов, Ангелов, Пиргов, Петров, Чочев, Мартинов, Топузов, Марин, Русев, Бастунов, Ангелов;

ПиринХенгелман, Дюлгеров, Николов, Бодуров, Занев, Попев, Дяков, Станоев, Манолев, Брахими, Костов;