Наставникът на Левски – Станимир Стоилов, изрази задоволството си от всички футболисти при победата с 1:0 над Пирин на „Герена“. „Сините“ спечелиха с гол на Роналдо в 70-ата минута, но изпуснаха доста положения, като специалистът от Хасково не пропусна да отбележи несъвършенствата на своите футболисти в последната третина от терена.

“Чак да ме ядосат изпуснатите шансове – не, но в такива мачове, с тази динамика, просто тези положения трябва да се вкарат. Имахме и малки проблеми, особено в халфовата линия, при превключване между двете фази - атака и защита. Като скорост, желание, амбиция – отборът беше на добро ниво, но не можа да реализира. Доволен съм от всички, но всеки допуска грешки понякога. Когато играчите искат да тичат и да се борят, е нормално да получават шансове. Последният удар и последното подаване ни липсваха и трябва да ги подобрим, работим в тази посока“, започна треньорът.

Антон Узунов
90 снимки

„Всички играчи се стараха, всеки имаше и добри, и лоши моменти. Играхме с добро желание, добра скорост, имахме проблеми в завършващата фаза. Има моменти, в които се притесняваш, че може да стане грешка и да не спечелиш, но ние имахме инициативата, и играехме в близост до тяхната врата, в тяхната половина. Заслужена победа беше за нашия отбор. Мислим за четвъртък, където мачът ще е от различно естество“.

„Прекалено много се дъвче темата за Ивелин Попов. Той няма подготовка за определени мачове, травмите му се редуват. Може да е готов за дребни минути. Две травми в русия и една тук, все мускулни. Докторите дават 2-3 дни. Трябва да може истински да помага на Левски, ако бързаме, ще влезем в рецидив“, завърши Стоилов.