Треньорът на Пирин Благоевград Радослав Митревски призна, че тимът му е претърпял тежко поражение, най-вече допускайки пет гола у дома от Ботев (Враца). Пиринци така или иначе завършват на 12-о място.

Отдавна се бяха спасили пиринци, днес Митревски даде шанс на доста млади момчета – Васил Христов, Лазар Еринин, Илиян Костов, Ивайло Тодоров, Николай Николов, Даниел Иванов.

"Загубата наистина е тежка. Доволен съм от старанието на момчетата, но те могат повече. Малко им дойде като стресова ситуацията на младите, защото да влезеш в една съблекалня с Манолев и с Дяков. но момчетата се стараха и съм щатлив, че дадохме шанс на 8 млади играчи да дебютират в Първа лига, откакто съм начело на Пирин, каза Митревски след края на мача.

"За новия сезон искаме налагане на млади играчи, на българи, на добри играчи. За мен няма възраст във футбола, а можещи и неможещи. Но преимущество ще имат младите играчи от нашата школа. винаги във футбола всеки се бори да надгради. Искаме да надградим другия сезон. Откакто ние поехме отбора, сме на шесто място, ако водим статистика от тогава насам, така че няма от какво да се срамуваме, а напротив, завърши младият специалист.