Пирин официално се раздели с петима футболисти от отбора. "Орлелата" обявиха раздяла с Николай Бодуров, Станислав Костов, Китан Василев, Юлиян Попев и Емил Янчев. От клуба разкриха, че причината за раздялата е незаводовлителното представяне на отбора. 

"Ръководството на ФК Пирин определя цялостното представяне на отбора до този момент като крайно незадоволително. 

Това е причината клубът да предприеме поредица от мерки за постигането на основната цел, поставена пред тима през този сезон - запазване на елитния му статут. Като част от тези мерки се приема привличането на нови футболисти, но и освобождаването от досегашния състав на някои от тях. 

В тази връзка ФК Пирин съобщава, че повече няма да разчита на Николай Бодуров, Станислав Костов, Китан Василев, Юлиян Попев и Емил Янчев. Благодарим сърдечно на всеки един от тях и отправяваме пожелания за здраве и бъдещи успехи! 

Клубът изразява специални благодарности към капитана Бодуров за цялостния му принос и най-вече за това, че бе един от стожерите на отбора, завърнал се в Първа лига, както и към Юлиян Попев и Станислав Костов, които със своята сърцата игра през годините, оставиха трайна следа в историята на нашия отбор. 

В края, но не на последно място, благодарим за подкрепата на нашите привърженици.

Надяваме се, че тази подкрепа ще продължи и занапред, както и че заедно ще имаме повече поводи за "зелена" радост", написаха от клуба.