Левски се завръща към ангажиментите си в efbet Лига с домакинство на Пирин Благоевград. Двубоят е от 5-ия кръг на първенството и започва днес от 20:00 часа. Срещата ще се излъчва пряко по DIEMA SPORT, а в сайта Gong.bg ще проследим най-интересното от нея. 

"Сините" отложиха предишните си две срещи от шампионата заради ангажиментите си в евротурнирите. Там отстранен беше ПАОК, а в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите тимът на Станимир Стоилов победи Хамрун Спартанс с 1:0 в Малта. Преди реванша със "спартанците" идния четвъртък, на "сините" им предстои домакинство на Пирин. 

Левски тръгна със загуба в първенството - 0:1 от ЦСКА 1948 в Бистрица, а след това победи Спартак Варна с 5:0. Пирин от своя страна все още няма победа. "Орлетата" записаха две равенства и две загуби от началото на кампанията. 

"Сините" нямат право на грешки, тъй като надеждите им през този сезон са да се борят за титлата, което минава през задължителна победа днес. Мъри отново няма да може да разчита на Ивелин Попов. Попето започна пълноценни тренировки, но все още не е готов за игра и отпадна от групата за домакинството на благоевградчани.

Очаква се треньорът на столичани да направи някои промени в състава си. На вратата ще застане Пламен Андреев за сметка на Николай Михайлов. Стоилов ще се върне към схемата с двама централни защитници, поради което Келиан ван дер Каап ще седне на пейката, а титуляри ще са Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба. Като бекове ще играят Патрик-Габриел Галчев и Цунами. В средата на терена ще си партнират Андриан Краев и Филип Кръстев, а Георги Миланов ще остане резерва. В ролята на плеймейкър ще бъде Илиян Стефанов. По крилата ще нападат Уелтън и Роналдо, а на върха на нападатението ще бъде Марин Петков, докато Билал Бари ще получи почивка и ще се появи в игра през втората част. 

Наставникът на Пирин Красимир Петров има сериозни кадрови проблеми. Той не може да използва контузените Николай Бодуров и Преслав Йорданов, както и наказания Юлиян Попев. Завръща се Станислав Костов, но бившият голмайстор на Левски не е готов да започне от първата минута. Очаква се партньор в отбрана на Петър Занев днес да бъде 17-годишният Илиан Костов. Най-вероятно в ролята на нападател ще влезе Мартин Смоленски, който ще бъде подкрепян от Андрей Йорданов и Китан Василев по крилата.

Главен рефер на срещата е Станислав Тодоров.