В петък, 22 юли, от 18:30 ч. Пирин гостува на новака Спартак във Варна в първи мач от 3-ия кръг на Първа лига. „Орлетата“ записаха поражение при гостуването си на Локомотив (Пловдив) в първия кръг, а във втория завършиха наравно 1:1 срещу ЦСКА 1948 в мач, предизвикал множество полемики и скандали, заради съдийството на главния рефер Димо Димов.

От своя страна Спартак загуби злощастно първия си мач в елита от 13 години насам, след като отстъпи на Славия с 0:1 с автогол в самия край. Във втория кръг „соколите“ записаха поражение с 0:5 при гостуването на Левски.

Ето какво сподели наставникът на Пирин Красимир Петров пред www.fcpirin.com преди отпътуването на отбора за Варна:

„Очаква ни много труден мач срещу мотивиран съперник, който показа доста добра игра до момента, макар че загуби и двата си мача. Спартак е стойностен и агресивен отбор, който се старае да играе добър футбол.

По отношение на нашия отбор, в този мач искам да видя стила, към който се стремим – да играем атакуващо, със самочувствие в половината на съперника, да използваме креативността на нашите футболисти.

Разбира се, трябва да покажем отговорност и концентрация и във фаза защита, защото в противен случай ще загубим така нужния ни баланс. Не мисля, че скандалния мач от предния кръг ще повлияе на настроението в отбора. Готови сме за предстоящия мач и се надявам да покажем стойностна игра и да се поздравим с добър резултат“, заяви Петров.

Извън групата за мача остава контузеният Станислав Костов. В разширения състав за разлика от последния двубой са новото попълнение Мартин Смоленски и вратарят Максим Ковальов.