Наставникът на Пирин Красимир Петров разкри, че няма да може да разчита на нападателя Станислав Костов срещу Слави. Специалистът говори пред клубния сайт преди сблъсъка с „белите“ от IV-ия кръг на efbet Лига.

Ето какво публикуваха „орлетата“ на официалния си уебсайт:

В събота, 30 юли, от 21:00 часа Пирин посреща Славия в мач от 4-ия кръг на Първа лига. В първите три срещи „орлетата“ записаха едно поражение и две поредни равенства, като в последния двубой във Варна срещу Спартак Китан Василев откри резултата с първия си гол за Пирин, но домакините изравниха минути преди последния съдийски сигнал.

Извън плановете за предстоящия двубой остава Станислав Костов, който се възстановява от фрактура на ръката, получена в първия кръг срещу Локомотив Пловдив. Нападателят вече започна тренировки и скоро ще бъде на разположение. Старши треньорът на Пирин Красимир Петров сподели очакванията си за предстоящия двубой срещу „белите“ от София пред www.fcpirin.com

„В събота очаквам труден сблъсък срещу отбор, който е добре балансиран и може да бъде много опасен във всеки един момент от мача. В началото на сезона сме и всеки един от отборите все още изгражда своя игрови облик. Същото важи и за нашия състав. Работим здраво, за да подобрим представянето си. Мога само да похваля отбора за старанието, което полага, както в тренировките, така и в официалните срещи до момента. Градим заедно един отбор, който да играе атрактивен, атакуващ футбол, но който да е и отговорен във фаза защита. Това е процес, който изисква своето време. Разбира се, паралелно с това се нуждаем и от точки, така че е нормално първата победа за сезона да бъде приоритет за нас. Ще се борим за нея, още повече, че във всеки един от мачовете до момента повеждахме в резултата, но накрая малко не ни достигаше, за да завоюваме трите точки. Това важи особено за последните два двубоя – срещу ЦСКА 1948 и Спартак. Трябва да продължим да действаме дисциплинирано, със същата енергия и дух и резултатите ще дойдат. Убеден съм, че нашите верни привърженици ще ни подкрепят и този път, а ние ще ги зарадваме с достойно представяне на терена“, заяви Петров.