Старши треньорът на Пирин Благоевград призна, че тимът на Левски ги е надиграл и заслужено е стигнал до успеха с 1:0 на „Герена“ в мач от петия кръг на efbet Лига.

Наставникът на „орлетата“ каза още, че контузията на Петър Занев е имала решаващо значение в мача и даде подробности з това колко още ще отсъства Николай Бодуров.  

Антон Узунов
90 снимки

„Смятам, че днес Левски беше водещият отбор, който водеше събитията на терена. Няма какво да се заблуждаваме, надиграха ни. Опитахме се изпълним плана за мача, донякъде се получи. Имаше и доза късмет, че не отбелязаха гол. Не можахме да осъществи добри преходи. Контролът на топката от наша страна не беше добър. Може би, така след гола, се успокоихме и направихме добри изнасяния, но като цяло закономерна победа на Левски“.

„Шанс винаги имаше. Мачът вървеше 0:0, но липсата на футболно самочувствие ни изигра лоша сега, специално в този мач, защото, когато дойдеш на „Герена“ и си прекалено респектиран от отбора на Левски, нещата се получават така, както се получиха. Можехме да вземе точка или три, но те нямаше да бъдат реалното изражение на това, което се случваше на терена“.

Антон Узунов
29 снимки

„Контузията на Петър Занев оказа много решаваща роля, защото започнахме с доста млади момчета – 2003-а, 2001-а, 2005-а година, които стартираха мача. Един опитен и качествен футболист като Занев в центъра на защитата оказа голямо влияния, при положение, че ние нямахме централен защитник на резервната скамейка“.

„Николай Бодуров има разкъсана връзка на глезена. Предполагаме, че около месец-месец и половина ще отсъства. С точност не мога да ви кажа“, заяви Петров на пресконференцията след двубоя.