Бившият играч на Пирин – Данило Кондраков, разказа пред украинското издание ua.tribuna за впечатленията, които е добил като футболист в Благоевград и сподели дали има шанс престоят му по родните географски ширини да продължи.

Украинецът разкри, че „орлетата“ са му дължали 4 заплати. За Кондраков все още има шанс за оставане в България. Офанзивният футболист споделя, че има предложения от родния елит и полската Екстракласа.

„Преминах в Пирин за половин година, след като играх за литовския Судува. Мислех, че това е крачка напред. Отначало беше грях да се оплаквам - постоянно бях в стартовия състав, вкарах пет гола. Този сезон обаче всичко се обърка. Бях пуснат на терена само за няколко минути и при такива обстоятелства беше трудно да вкарам“.

„В Пирин възникнаха финансови проблеми, дължаха четири месечни заплати, това се отрази негативно на микроклимата в отбора. Не виждах перспектива в Пирин и затова положих усилия да разтрогна договора си“.

„Обмислям предложения от клубове от елитните дивизии в България и Полша. Мисля, че ще взема решение за новия си отбор в края на януари“, каза Кондраков.

Кондраков стана играч на Пирин през януари 2023 година. Общо той отбеляза 6 гола и направи 1 асистенция в 32 мача за благоевградчани. Пирин е на 14-о място в първенството към момента.