Завърналият се в първия ешелон на българския футбол Пирин Благоевград се подготвя за новия сезон с необичаен летен лагер в Несебър. Утре "орлетата" излизат в първата си проверка срещу отбора на Созопол, което е и втори приятелски мач от началото на подготовката.

Между интензивните тренировки Антон Карачанаков говори за лагера, подготовката и очакванията си новия сезон пред клубната страница.

"Подготовката върви нормално. Тренираме усилено. Условията са прекрасни във всяко едно отношение. Готвим се за старта на първенството. Преди това има доста работа, която трябва да свършим, за да бъдем готови за мачовете от Първа лига", започна той.

"Нормално е да наблягаме на физическата подготовка в момента. Тренираме за издръжливост. Предстоят ни и няколко контролни срещи. В тях ще избистряме детайлите. Сега тренираме здраво, за да може след това да ни е по-лесно по време на официалните мачове. Вярвам, че ще успеем да се подготвим добре до старта на шампионата. Има отлично настроение в нашия лагер. Атмосферата е чудесна. Всички тренират здраво и очакват с нетърпение началото на сезона. Постепенно, с напредването на времето, ще изпълним поставените ни задачи", продължи Карачанаков.

"Новите попълнения са доказани футболисти, които със сигурност ще вдигнат нивото на нашето представяне. Опитни и класни играчи, който ще придадат завършен вид на отбора. Всички се познаваме отдавна. Ще се сработим бързо. Относно новия сезон - можем да обещаем на нашите фенове, че ще дадем максимума от своите възможности и ще се опитаме да завършим колкото се може по-високо в класирането", допълни полузащитникът.

След това той разкри и колко е запознат с европейското първенство по футбол, как следи мачовете и кои са фаворитите му.

"Гледам всеки мач от европейското. Мачовете са много равностойни и интересни. Вижда се, че дори и отборите, които отстъпват на своите съперници по класа успяват със сърцата игра и себераздаване да се справят с предварително сочените за фаворити. Моят основен фаворит за спечелването на титлата е Италия. Изключително приятно съм изненадан от Чехия", заяви 29-годишният състезател на Пирин.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.