Ботев Пловдив победи Пирин Благоевград с 2:1 в откриващия мач за двата тима в първия кръг на efbet Лига. В 18-ата минута Па Конате с глава матира Петров, за да изведе Ботев напред в резултата. С отлична атака Хосе Мартинс - Маркиньос се разписа за 2:0 в 41-ата минута. Пирин се върна в двубоя с гол на Николов в 54-ата минута, който промуши топката между вратаря и защитник на Ботев. Победата дойде и пред погледа на собственика на пловдивчани Антон Зингаревич.

В началните десетина минути на двубоя удар на Току от далечна дистанция в 4-ата минута не затрудни Петров, а малко по-късно от пряк свободен удар отново "канарчетата" опитаха късмета си, но не се получи.

Антон Узунов
27 снимки

Пирин получи отлична възможност в 18-ата минута да обстрелва вратата на Аргилашки, но Занев не намери целта.

Статистиката от Ботев Пд - Пирин

източник: Sofa Score

Ботев откри резултата с гол на Па Конате, който получи пас отдясно от Минков и с глава прониза вратаря Петров, който сякаш сбърка при гола.

Домакините направиха отлична атака в 25-ата минута, но до нов гол не се стигна. Малко по-късно Конате излезе очи в очи с Петров, но вратарят на Пирин направи блестящо спасяване.

Спас Георгиев си освободи място в наказателното поле на Ботев, отправи удар, но Аргилашки спаси с лекота в 36-та минута. Малко по-късно отново той стреля, отново топката попадна в ръцете на вратаря.

Ботев нанесе втори удар по съперника си в 41-ата минута, след като Атанас Илиев пусна отличен пас към Хосе Мартинс-Маркиньос, който надбяга рехавата защита на Пирин и матира Петров, за да направи резултата 2:0.

Пирин започна доста активно второто полувреме и Николов се разписа в 54-ата минута, след като съумя да прати топката между вратаря и защитник, за да върне отбора си в мача.

Чудесна работа в защита на Пирин не позволи на Конате да се разпише за втори път, след като от няколко метра играчът на Ботев не сполучи, а това дойде малко след попадението за "орлетата".

В 76-ата минута Манолев изпълни добре пряк свободен удар от около 25 метра фронтално срещу Аргилашки, но топката мина малко встрани от вратата. До края на двубоя двата тима не стигнаха до попадения и Ботев спечели 3-те точки.

Ботев Пловдив - Пирин Благоевград 2:1
1:0 Конате (18), 2:0 Хосе Мартинс-Маркиньос (41), 2:1 Николов (54)

съставите на двата отбора:

Ботев Пловдив: Аргилашки, Конате, Генев, Мартенс, Мартинс, Току, Илиев, Минков, Рабей, Работов, Филипов

Пирин Благоевград: Петров, Карачанаков, Станоев, Бодуров, Старокин, Занев, Дяков, Йорданов, Манолев, Николов, Георгиев

главен съдия: Георги Димитров