Изпълнителният директор на Пирин Благоевград Таско Тасков коментира жребият за efbet Лига, който бе теглен днес. В първия кръг „орлетата“ ще гостуват на Ботев Пловдив в Коматево.

Lap.bg
20 снимки

„Жребий като жребий. Вчера в Благоевград ми казаха да изтегля хубав жребий, а аз им казах, че рано или късно трябва да играем с всичките. Няма значение. Стартираме като гости на Ботев Пловдив, а после вкъщи с Берое. Нормална програма. Важното е да сме живи и здрави, да направим хубава подготовка и оттам нататък всичко си зависи от нас“, заяви Тасков.

„Стартирахме подготовката в петък и за момента всичко е нормално. Сега на футболистите им предстоят по-тежки натоварвания, а в края на седмицата отиваме на лагер и там ще изиграем три контроли“, добави още той.

„Има еуфория. Постоянно ни звънят хора. На последните мачове, когато разрешиха да има публика дойдоха много хора. Затова лично исках в първия мач да сме домакини, за да използваме това. В крайна сметка се надявам, че за втория мач с Берое ще бъде пълен стадиона. Нашите фенове ще ни подкрепят и ще ги зарадваме. Всеки мач играем за победа“, каза спортният директор на „орлетата“.

„Никога не можеш да кажеш, че селекцията приключва, но в крайна сметка в самото начало с мениджъра Уорън Фийни бяхме запланували да вземем четирима футболисти. И те акостираха вече на гнездото. Вече, ако излезе някакво невероятно име, ще се опитаме да го привлечем“, заяви Тасков.

„Привлечените са хора, които са дали много не само на Пирин Благоевград, а и на българския футбол. Решихме, че е правилно да ги привлечем. Не се притесняваме, че са по-опитни футболисти, защото имаме данните от GPS-ите и в този сезон, в който играхме във Втора лига, ги сравняваме дори с топ първенствата, така че най-опитните показаха най-добри физически данни“, добави още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.