Христо Янев беше изключително доволен след втория пореден успех на Пирин в борбата за оцеляване в efbet Лига. Янев призна, че трудната ситуация сплотява целия колектив на „орлетата“.

„Изключително важна победа, за нашия отбор има голяма стойност и ще я разберем в последствие. Поздравявам отбора как изигра мача и устиска докрая. Ясно беше, че ще има напрежение при нас, защото искаме да победим. Това е плод на усилията на всички хора в клуба, така че това е за тях“.

start-photo.bg
72 снимки

„Искам да поздравя Илкер, който се върна от травма. Не е лесно, когато имаш качествата, таланта и възможностите да играеш да останеш на пейката и да изчакаш. Той се включи отлично и с гола и асистенцията. Ние всички в Пирин, аз и моят щаб, сме млади треньори, които искаме да се докажем. Състезаваме се в елитна компания – Пенев, Херо, Балъков, Киров... Те имат своя статут и са се доказали у нас. За тези от нас, които искат да покажат какво могат, е важно да усетим тръпката срещу треньори, постигнали успехи. Аз искам да достигна тяхното ниво и да имам успехите, които те имат. В България има много млади треньори, които трябва да им се даде възможност да работят“, каза още Янев.

„Различни са сега мачовете, тъй като всяка точка те доближава към целта. Лично за нас съм сигурен, че много хора не вярваха, че можем да се съберем и противопоставим на тези отбори, но благодаря, че отборът вникна в нещата, които си говорихме през седмицата. Трудната ситуация ни сплотява и ни кара да даваме всичко. Такива моменти са специални, тъй като дават възможност на хората да реагират и как са изградени“, заключи Янев.