Треньорът на Пирин – Христо Янев, направи детайлен разбор на победата на своите над шампиона Лудогорец. Бившият наставник на ЦСКА и Миньор Перник изтъкна духа на своите при изненадващия успех в Разград.

„Преди да започна с всичко, случило се на мача. Поздравявам доц. Мангъров и цялата Инфекциозна болница за усилията, които положиха около дъщеря ми. Моите момчета показаха мъжество, много добре се справиха, бяха перфектни. Надхврлиха очакванията на всички. Много се бориха въпреки трудностите. Това е начинът да останем в елита“.

„Много неща коригирахме в хода на мача. Прибрахме външните хора, когато топката бе в тях. Иван, Мартин, Дима и Боби, всички на тази позиция изпълниха перфектно тактическия план. Направиха това, коеот изискваме от тях, независимо обстоятелствата. Извинявам се на ръководството на Лудогорец за нашите реакции на пейката“.

„Знаехме точно каквоще се случи по време на мача. По принцип играем с трима в средата, днес – не. Малко смело беше от наша страна да сменим мисленето на футболистите. Но те повярваха. Работата на екипа ми даде резултат. Има хора зад кадър, който правят много повече. Работата им е безценна. Чисто спортно-технически, светлината е в съблекалнята. Това ми дава възможност да работя. Моята работа е на терена. След всички негативни коментари, аз работя и трябва да се справям. Дали Пирин ще остане не зависи само от мен. Това, което зависи, аз го правя. Адмирации за подхода на всички. Не разполагаме с това, което разполага Лудогорец“, заяви Янев.