Старши треньорът на Пирин – Христо Янев, говори след оцеляването на своя тим. Младият специалист се извини на Николай Бодуров, Юлиян Попев и Станислав Костов, с които имаше сериозни търкания при пристигането си в Благоевград. Той определи оцеляването за равносилно на спечелен трофей.

„Благодаря, поздравявам момчетата, съблекалнята, хората, които бяха зад нас и ни помогнаха да не се откажем. Благоевград заслужава да има отбор в Първа лига“.

„Когато се бориш за нещо с ялото си сърце и душа, даваш всичко от себе си да запазиш това нещо, което те кара да се чувстваш специален. Това, което те кара да се чувстваш добре. Много от нас бяхме на кръстопът. Съпътстваха ни проблеми – тези проблеми ги няма в нито един учебник и лекция. Благодарение на Наско, Занев, Манолев...благодарение на тях запазихме концентрацията и бяхме достатъчно мотивирани. За мен този успех е като успех за трофей или титла“.

LAP.bg
8 снимки

„Понякога просто трябва да попаднеш на точната съставка от хора – Пламен Николов, Боби и Миро Митев, моят щаб не се отказа от идеите. Никога не дръпна назад и подкрепяше във всяка една секунда. Обединихме усилията и задържахме вълната, на която се намираме. Има много хора, които ни подкрепяха. Разговарях и с колеги – Илиан Илиев, Владо Манчев, безкрайно съм благодарен“.

„Много ми се иска да изчистим задълженията, които имаме към отбора и администрацията. Желанието да се спасим постави много хора под стрес. Моят договор изтича, трябва да говоря с ръководството и да видя как стои Пирин организациинно. Наско ми даде уверение, че всичко ще е както трябва. Не искам да не се боря с демони.

„Искам да се извиня на Ники Бодуров, Костов, Попев... и на техните семейства, просто тогава трябваше да се действа по различен начин, спрямо предишния собственик“.

Треньорът се обърна и към феновете: „Защитавайте отбора с цената на всичко. Без значение дали Христо Янев ще е в града или не“.