Треньорът на Пирин - Христо Янев, бе изключително доволен от втората поредна победа на отбора в efbet Лига. Той е сигурен, че "орлетата" могат да продължат успешната си серия, ако играчите запазят модела на поведението си в тренировките и мачовете. 
 
„С голямо желание, концентрация и себераздаване успяхме да стигнем до победата. Цяла седмица работихме много дисциплинирано, а настроението беше за битка и изнесохме такава на терена.
 
Това, че запазихме модела на поведение през цялото време на мача бе ключово, за да постигнем до победата. Техният вратар извади много добри ситуации през първото полувреме. Важното е, че не отстъпихме и продължихме да бъдем настоятелни.
 
Поздравявам моите футболисти за поведението им на терена и за цялата им работа в тренировъчния процес. 
 
Имаме дух и воля, но и качествата да се спасим. Въпросът е до какъв момент ще запазим това поведение, което имаме сега. До този момент всички показват същия дух, същата воля и мотивация.
 
При всички положения всички искаме да продължим с победната серия. Всичко зависи от нас. Съблекалнята е много обединена. Не трябва да сваляме гарда. Тепърва започва трудното и трябва да се справяме.
 
Аз научих много от работата си с Владо Манчев. Той има качествата и всички предпоставки да бъде успешен треньор. Пожелавам му успех“, заяви Христо Янев.