Хебър и Пирин излизат един срещу друг в мач от 8-ия кръг в efbet Лига на националния стадион "Васил Левски". Срещата е с начален час 18:45 и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно. Съдия на  двубоя ще бъде Драгомир Драганов.
 
Хебър и Пирин ще се срещнат на ниво елит за първи път от 30 години и това дава още по-голям заряд на двубоя.
 
Двата отбора са в долната половина на класирането, но Хебър диша по-спокойно най-вече заради двете изненадващи победи като гост - над Ботев Пд и Спартак Варна. Тимът от Пазарджик обаче все още не е спечелил дори точка на Националния стадион. В дните преди мача с Пирин треньорът Фулвио Пеа заяви, че победата е задължителна. 
 
"Ще играем срещу отбор от нашата черга и трябва да спечелим", категоричен бе италианският специалист, който най-вероятно ще най-новото попълнение в състава на Хебър Венсан Марсел да дебютира в днешния двубой. 
.  
В Пирин настроението е доста минорно, тъй като отборът още няма победа след изиграните 7 мача. Благоевградчани имат едва две точки от равенствата с ЦСКА 1948 и Спартак Варна. 
 
Опитният Петър Занев се завърна срещу Лудогорец и отново ще изведе отбора с капитанската лента. Срещата с Хебър пропускат Николай Бодуров и Преслав Йорданов, които още не са възстановени. Очаква се Радослав Цонев и Чебрайлс Макрецкис да започнат сред титулярите срещу Хебър.