Хебър гостува на Пирин Благоевград в мач от групата на изпадащите в efbet Лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев" стартира в 17:00 часа и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT. На Gong.bg също ще проследим най-интересните моменти от срещата. 

"Орлетата" спечелиха срещу Септември с 1:0 в последния кръг на редовния сезон в efbet Лига. Данийл Кондраков отбеляза победния гол от дузпа в последните секунди на първото полувреме. Столичани играха повече от час с човек по-малко, след като Иван Арсов бе изгонен в средата на първото полувреме. Благоевградчани влизат в плейофите на 13-то място в класирането. 

Победата на Пирин над Септември в последния кръг на шампионата прекъсна негативната серия на отбора от шест мача без успех – две равенства и четири поражения. Хебър също влиза в срещата с победа в последния си мач. Възпитаниците на Любослав Пенев надвиха Берое с 2:0. Головете бяха вкарани от Стефан Цонков и Георги Търтов – по един във всяко полувреме. Така играчите на Хебър финишираха редовния сезон на 14-та позиция в таблицата. Ако гостите запазят тази позиция и след плейофната фаза, то те ще играят бараж за оставане в елита на българския футбол.

Лошата новина за Христо Янев е, че Вратарят на Пирин Благоевград – Янко Георгиев, най-вероятно няма да играе повече през настоящия сезон, след като си счупи пръста по време на двубоя срещу Септември. В лазарета на отбора са още нападателят Преслав Йорданов, който е със счупени ребра. Такива лекуваше доскоро Христофор Хубчев.

Главен съдия на двубоя ще бъде Валентин Железов.