Днес, в мач от 6-ия кръг на еfbet Лига, Пирин посреща шампиона Лудогорец. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ ще се проведе без публика, заради наказанието, което ДК към БФС наложи на нашия отбор и Станислав Манолев през седмицата.

Мениджърът на „орлетата“ Уорън Фийни сподели очакванията си за срещата пред сайта на тима.

„Очакваме много труден мач. Излизаме срещу най-добрия отбор в България, който заслужено е шампион на страната в последните 10 години. Мисля, че разликата между Лудогорец и останалите отбори е доста голяма във всяко едно отношение“, заяви Фийни.

Антон Узунов 
74 снимки

„Не съм на мнение, че заради тежкия мач на Лудогорец през седмицата имаме предимство. Първо, те разполагат с футболисти за два отбора в Първа лига, а след това, както често казвам – мачовете са най-добрия начин да държиш един отбор в игрова форма. Ние трябва да се насладим на този мач и да се представим на ниво. Съжаляваме много, че няма да има публика на стадиона, защото знам, че това е мач, който нашите фенове биха искали да посетят и знаем колко е важна за нас подкрепата на феновете. Но за съжаление сме наказани и трябва да се съобразим с решението на БФС. Нямаме друг избор“, каза треньорът на Пирин.

„Това е последният мач преди паузата. Независимо от резултатите мога да кажа, че в игрово отношение имахме доста позитивни изяви. Разбира се, трябва да отчетем, че в първите шест кръга играхме срещу отборите от първата шестица на класирането от миналия сезон с изключение на мача с Ботев Пловдив. Тук имам предвид и отложения двубой с Локомотив Пловдив. Но в Първа лига няма слаби отбори и всеки търси своите шансове до последно.

Венцислав Бенгюзов и Николай Бодуров продължават да лекуват травми. Надявам се, че ще направим добро представяме в предстоящия мач“, допълни още Уорън Фийни.