Светослав Дяков и Станислав Манолев са си поставили за цел да върнат идентичността на Пирин, налагайки местни кадри в състава на "орлетата". Това разкриха двамата в интервю по DIEMA SPORT след края на двубоя с Ботев Враца, който беше последен за бившите национали.
 
"Трябва да продължим напред. Цел номер 1 пред двамата е да интегрираме младежи от нашия регион, трябва да намерим правилните хора и да сме в елита, разбира се. Всеки мач си има своето значение, имало е хубави и лоши моменти - при нас двамата моментите повече са били хубави, защото сме играли във водещи отбори. Искам да благодаря на всички хора, които са следили нашите изяви, подкрепяли са ни и нека продължават да обичат футбола - това е най-хубавата игра в света", каза Манолев. 

Станислав Манолев

източник: LAP.bg

"Трябва да дадем път на младите, играли сме в добри отбори, надявам се да помогнем на младите момчетата. Както преди 20 години хората ни дадоха шанс. Събрали сме се екип от местни, които обичат този клуб, искаме да върнем неговата идентичност, но в първия отбор никой няма да получава нещо даром. Няма как да посоча един мач от моята кариера, лошите моменти учат повече. Трябва да интегрираме повече българи в нашето първенство. Трябва да помагаме, да бъдем полезни, да не сме от тези, които критикуват за щяло и нещяло. Трябва да работим за доброто на българския футбол", сподели Дяков. 

Светослав Дяков

източник: LAP.bg