Пирин представи двете си нови попълнения Радослав Цонев и Чебрайлс Макрецкис. Халфовете говориха за първи път като футболисти на "орлетата". 

"Надявам се възможно най-бързо да навляза в добра форма и да помагам на отбора. Всички ме приеха много добре, познавам се с повечето момчета. Да, разбира се, че винаги следя отбора, все пак това е моят роден град. Доста положителни неща са се случили тук. Надявам се в бъдеще все повече да надграждаме и да се стремим към все по високи цели. Треньорът познава много добре моите качества.

Само с Христофор Хубчев съм играл в един отбор, но с другите момчета се познавам също. Отборът има потенциал. Класирането не отговоря на играта до момента, в някои мачове бяхме ощетени", сподели Цонев. 

"Почти през цялата си кариера съм играл в Леверкузен - около 10 години може би. След това бях във втория отбор на Борусия Дортмунд за година и половина. Последният ми отбор беше Виктория Берлин, а сега съм тук в Пирин. Знам, че в България се играе добър футбол, щастлив съм да бъда тук. Целта ми е всеки мач да съм на 100%, да правя добри мачове, да бележа голове", каза от своя страна Макрецкис.